Sos de legume pentru iarna

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Sos de legume pentru iarna

Ingrediente

  • 2,2 kg rosii de tara
  • 3 kg gogosari si kapia
  • 5 cepe
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura si jumatate sare mare
  • piper
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Intr-o oala punem niste apa la fiert.

Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam 2 minute la oparit.

Le scoatem cu o paleta, le punem intr-un bol sa se racoreasca, decojim pielita si indepartam cotoarele.

Gogosarii si kapia ii spalam, ii curatam de seminte si ii taiem bucati potrivite.

Curatam ceapa si o taiem in sferturi.

Trecem prin robot mai intai ceapa, apoi rosiile, iar la sfarsit gogosarii si kapia. Daca nu aveti robot le puteti da prin masina de tocat.

Intr-o cratita mai mare punem uleiul la incins, dam drumul cepei si rosiilor.

Le lasam cam 5 minute pe foc, adaugam pasta de gogosasi cu kapia, presaram sarea si putin piper proaspat rasnitat.

Focul la aragaz trebuie sa fie potrivit, amestecam des in sos cu o paleta de lemn si il lasam sa scada binisor. Eu l-am fiert cam o ora si 20 de minute.

La final adaugam foaia de dafin rupta bucatele si amestecam.

Tragem cratita de pe foc, iar in borcane bine spalate si uscate, punem sosul fierbinte.

Invelim borcanele intr-o patura si le lasam pana a doua zi asa, apoi le dam la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise