autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Sos de perisoare cu taitei scurti

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 mai 2010

Ingrediente
0,400-0,500 g carne tocata, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite gris, 1 legatura patrunjel verde, cateva crengute de marar verde, 1 mana de frunze ceapa verde, 50 ml ulei, 2 lingurite boia, sare, piper, 1 frunza dafin, apa., Pt diresatura: 1 lingura faina alba, 1 cana de bulion., Pt garnitura: 1/2 punga taitei scurti. Se obtin 4-5 portii.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Pregatim pasta pt perisoare: intrun vas, amestecam carnea cu oul, piper, sare, marar(optional) si patrunjel verde taiat marunt, faina si grisul, omogenizam bine, dam deoparte.
Separat intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa verde taiata marunt, calim putin, adaugam boia si imediat 1 cana apa, lasam sa dea in clocot, apoi adaugam perisoarele formate din amestecul pregatit pt perisoare si frunza de dafin. Fierbem la foc potrivit cam 25 minute, potrivim de sare, piper si dregem cu 1 lingura de faina amestecata cu bulion(intrun castronas preparam o pasta din faina si putin bulion sa fie de consistenta unei smantani) pe care o adaugam in cratitul cu perisoare, lasam sa se ingroase putin, stingem focul si presaram verdeata tocata.
Se serveste cu paste fainoase. Eu am folosit taitei scurti, fierti conform indicatiilor de pe ambalaj. E un fel de mancare hranitor, care se prepara repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de perisoare cu taitei scurti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Pieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa

10 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Aripi de curcan cu sos de citrice

Aripi de curcan cu sos de citrice

1. Se spala aripile si se curata bine. Se taie pe din doua. 2. Intr-un castron adaugam aripile,

7 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Interesanta reteta.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Interesanta reteta! Rapid...gustos si hranitor...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    E rapida si hranitoare, gatesc cand nu prea am timp la dispozitie.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Ce bunatate,si ce bine arata :)

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 04 mai 2010

      Multumesc de aprecieri. Desigur ca in locul taiteilor scurti, fiecare poate sa foloseasca altceva, altfel de paste fainoase, orez chiar.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Foarte bun,si prezentarea tare frumoasa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      foarte bun!o idee buna,am inceput si eu sa raman cu putin timp liber pt. gatit....

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Trebuie sa fie f.gustoasa combinatia!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Arata tare bine....

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Este o idee de felul doi foarte buna !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Foarte interesant!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Sigur,e f.buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Interesanta reteta ta , trebue incercata, arata bine si sigur este si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 0,400-0,500 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 2 lingurite gris
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva crengute de marar verde
  • 1 mana de frunze ceapa verde
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite boia
  • sare
  • piper
  • 1 frunza dafin
  • apa.
  • Pt diresatura: 1 lingura faina alba
  • 1 cana de bulion.
  • Pt garnitura: 1/2 punga taitei scurti. Se obtin 4-5 portii.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Estera Flori (Chef de cuisine)

Interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Chec aperitiv