autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Sos de perisoare cu taitei scurti

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 mai 2010

Ingrediente
0,400-0,500 g carne tocata, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite gris, 1 legatura patrunjel verde, cateva crengute de marar verde, 1 mana de frunze ceapa verde, 50 ml ulei, 2 lingurite boia, sare, piper, 1 frunza dafin, apa., Pt diresatura: 1 lingura faina alba, 1 cana de bulion., Pt garnitura: 1/2 punga taitei scurti. Se obtin 4-5 portii.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Pregatim pasta pt perisoare: intrun vas, amestecam carnea cu oul, piper, sare, marar(optional) si patrunjel verde taiat marunt, faina si grisul, omogenizam bine, dam deoparte.
Separat intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa verde taiata marunt, calim putin, adaugam boia si imediat 1 cana apa, lasam sa dea in clocot, apoi adaugam perisoarele formate din amestecul pregatit pt perisoare si frunza de dafin. Fierbem la foc potrivit cam 25 minute, potrivim de sare, piper si dregem cu 1 lingura de faina amestecata cu bulion(intrun castronas preparam o pasta din faina si putin bulion sa fie de consistenta unei smantani) pe care o adaugam in cratitul cu perisoare, lasam sa se ingroase putin, stingem focul si presaram verdeata tocata.
Se serveste cu paste fainoase. Eu am folosit taitei scurti, fierti conform indicatiilor de pe ambalaj. E un fel de mancare hranitor, care se prepara repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de perisoare cu taitei scurti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din piept de pui,marinate

Chiftelute din piept de pui,marinate

Pieptul de pui(se poate si de curcan) se macina impreuna cu sunca si cartoful;aceasta compozitie

7 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

ficatei se spala ,se oparesc si se inabusa 15 minute in ulei cu putina apa.sarea se adauga la urma.apoi

4 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Interesanta reteta.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Interesanta reteta! Rapid...gustos si hranitor...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    E rapida si hranitoare, gatesc cand nu prea am timp la dispozitie.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Ce bunatate,si ce bine arata :)

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 04 mai 2010

      Multumesc de aprecieri. Desigur ca in locul taiteilor scurti, fiecare poate sa foloseasca altceva, altfel de paste fainoase, orez chiar.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Foarte bun,si prezentarea tare frumoasa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      foarte bun!o idee buna,am inceput si eu sa raman cu putin timp liber pt. gatit....

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Trebuie sa fie f.gustoasa combinatia!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Arata tare bine....

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Este o idee de felul doi foarte buna !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Foarte interesant!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Sigur,e f.buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Interesanta reteta ta , trebue incercata, arata bine si sigur este si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 0,400-0,500 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 2 lingurite gris
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva crengute de marar verde
  • 1 mana de frunze ceapa verde
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite boia
  • sare
  • piper
  • 1 frunza dafin
  • apa.
  • Pt diresatura: 1 lingura faina alba
  • 1 cana de bulion.
  • Pt garnitura: 1/2 punga taitei scurti. Se obtin 4-5 portii.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Estera Flori (Chef de cuisine)

Interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
FILE DE PORC IN CRUSTA