Ingrediente
10 rosii, 4 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi, sare, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
14 voturi
Mod de preparare
Dupa 10 minute adaugam si usturoiul taiat feliute si continuam sa fierbem pana ce se desprinde pielita de pe pulpa rosiei.
Trecem amestecul printr-o sita presandu-l bine cu ajutorul unei linguri.
Fie ca il servim simplu cu paste, fie ca il folosim ca baza pentru pui cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/04/pui-cu-sos-de-rosii.html)sau o friptura de vita cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/10/friptura-de-vita-cu-rosii.html) este intotdeauna delicios, mai ales daca alegeti rosii cu adevarat de gradina.
Sosul se va consuma proaspat.
Tips: Alegeti rosii bine coapte. Daca sosul va place mai dulce puteti adauga 1-2 lingurite de zahar.
My Fancy Cake (Chef de cuisine) , 22 august 2012
Timpul de fierbere difera de cat de coapte sunt rosiile. Eu am scris pana se desprinde pielita de pe pulpa. La mine a durat aproximativ 20 de minute.
Lucica (Chef de cuisine) , 22 august 2012
Poti sa-mi spui te rog, cit trebuie sa-l fierbem in total ?