Incingem uleiul intr-o craticioara si adaugam rosiile taiate felii. Adaugam foaia de dafin, boabele de piper si sarea. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand, cu mare grija sa nu se lipeasca.
Dupa 10 minute adaugam si usturoiul taiat feliute si continuam sa fierbem pana ce se desprinde pielita de pe pulpa rosiei.
Trecem amestecul printr-o sita presandu-l bine cu ajutorul unei linguri.
Fie ca il servim simplu cu paste, fie ca il folosim ca baza pentru pui cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/04/pui-cu-sos-de-rosii.html)sau o friptura de vita cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/10/friptura-de-vita-cu-rosii.html) este intotdeauna delicios, mai ales daca alegeti rosii cu adevarat de gradina.
Sosul se va consuma proaspat.
Tips: Alegeti rosii bine coapte. Daca sosul va place mai dulce puteti adauga 1-2 lingurite de zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii