Incingem uleiul intr-o craticioara si adaugam rosiile taiate felii. Adaugam foaia de dafin, boabele de piper si sarea. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand, cu mare grija sa nu se lipeasca.
Dupa 10 minute adaugam si usturoiul taiat feliute si continuam sa fierbem pana ce se desprinde pielita de pe pulpa rosiei.
Trecem amestecul printr-o sita presandu-l bine cu ajutorul unei linguri.
Fie ca il servim simplu cu paste, fie ca il folosim ca baza pentru pui cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/04/pui-cu-sos-de-rosii.html)sau o friptura de vita cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/10/friptura-de-vita-cu-rosii.html) este intotdeauna delicios, mai ales daca alegeti rosii cu adevarat de gradina.
Sosul se va consuma proaspat.
Tips: Alegeti rosii bine coapte. Daca sosul va place mai dulce puteti adauga 1-2 lingurite de zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii