Incingem uleiul intr-o craticioara si adaugam rosiile taiate felii. Adaugam foaia de dafin, boabele de piper si sarea. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand, cu mare grija sa nu se lipeasca.
Dupa 10 minute adaugam si usturoiul taiat feliute si continuam sa fierbem pana ce se desprinde pielita de pe pulpa rosiei.
Trecem amestecul printr-o sita presandu-l bine cu ajutorul unei linguri.
Fie ca il servim simplu cu paste, fie ca il folosim ca baza pentru pui cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/04/pui-cu-sos-de-rosii.html)sau o friptura de vita cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/10/friptura-de-vita-cu-rosii.html) este intotdeauna delicios, mai ales daca alegeti rosii cu adevarat de gradina.
Sosul se va consuma proaspat.
Tips: Alegeti rosii bine coapte. Daca sosul va place mai dulce puteti adauga 1-2 lingurite de zahar.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii