autor:

» » Conserve si muraturi

Sos iute

Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 august 2012

Ingrediente
10 kg rosii, 4 kg mere acrisoare, 0,75 kg ardei iute, 0,4 kg pasta bulion rosii, 5 lingurite sare, 0,5 kg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Se spala rosiile, merele si ardeii iuti. Se taie rosiile, se scot cotoarele la mere si se taie felii, se taie codita la ardei si se dau in doua pe lungime. Se pun intr-un vas incapator si se dau la foc impreuna cu zaharul si sarea timp de 2 ore. Se lasa la racit si se trec prin masina de suc de rosii. Se fierb din nou aproximativ 2 ore si daca nu este destul de gros se pune bulionul pentru a obtine consistenta dorita.
Se pune fierbinte in sticle (0,3l-0,5l) sau borcanase, se capseaza si se invelesc pana a doua zi.
Este foarte iute.
Se poate utiliza ca atare, in combinatii cu ketchup sau mustar, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos iute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Paste cu sos iute

Paste cu sos iute

- Fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, le strecuram, clatim la jet de apa rece. -

10 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Pui de baltă în sos iute

Pui de baltă în sos iute

Gustul acestui tip de carne poate fi imbunatatit prin condimente si arome speciale. Iar eu astazi,

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Renato Bogdan , 30 august 2013

    ca nui duc mult capu...

  • Mariana Profir , 19 august 2013

    de ce nu ati dat gramajul corect?

Dificultate

Redusa

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • 10 kg rosii
  • 4 kg mere acrisoare
  • 0,75 kg ardei iute
  • 0,4 kg pasta bulion rosii
  • 5 lingurite sare
  • 0,5 kg zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)