autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Sos iute

Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 august 2012

Ingrediente
10 kg rosii, 4 kg mere acrisoare, 0,75 kg ardei iute, 0,4 kg pasta bulion rosii, 5 lingurite sare, 0,5 kg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Se spala rosiile, merele si ardeii iuti. Se taie rosiile, se scot cotoarele la mere si se taie felii, se taie codita la ardei si se dau in doua pe lungime. Se pun intr-un vas incapator si se dau la foc impreuna cu zaharul si sarea timp de 2 ore. Se lasa la racit si se trec prin masina de suc de rosii. Se fierb din nou aproximativ 2 ore si daca nu este destul de gros se pune bulionul pentru a obtine consistenta dorita.
Se pune fierbinte in sticle (0,3l-0,5l) sau borcanase, se capseaza si se invelesc pana a doua zi.
Este foarte iute.
Se poate utiliza ca atare, in combinatii cu ketchup sau mustar, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos iute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ciuperci in sos iute cu usturoi

Ciuperci in sos iute cu usturoi

Incingeti uleiul intr-o tigaie tip wok,adaugati ceapa si prajiti pana se inmoaie. Adaugati usturoiul

32 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos cu ardei iute si mere

Sos cu ardei iute si mere

Legumele si merele se toaca, se adauga bulionul, condimentele si se pun la fiert 30 minute, se adauga

0 voturi    1 comentariu
45 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Renato Bogdan , 30 august 2013

    ca nui duc mult capu...

  • Fara foto

    Mariana Profir , 19 august 2013

    de ce nu ati dat gramajul corect?

Dificultate

Redusa

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • 10 kg rosii
  • 4 kg mere acrisoare
  • 0,75 kg ardei iute
  • 0,4 kg pasta bulion rosii
  • 5 lingurite sare
  • 0,5 kg zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate cu ghimbir