autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Sos picant cu roşii, gogoşari şi ceapă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2012

Ingrediente
3 kg de roşii tăiate, 1 kg de gogoşar tăiat, 600 g de ceapă curăţată, 5 ardei iuţi, 3 mere, 4 prune, 4 piersici, 3 linguri de zahăr/miere/îndulcitor, 3 foi de dafin, cimbru, curry, piper, oregano, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Legumele se cântăresc curăţate si se dau toate prin maşina de tocat.
Mai întâi se căleşte ceapa în ulei cât să o acopere bine. Eu am pus cratiţa în cuptor şi m-am ocupat de restul legumelor cu tocatul. Să aveţi grijă să nu se prindă! Am lăsat-o probabil mai mult de 30 de minute până am tocat restul, apoi le-am adaugat toate deodată, inclusiv mirodeniile. Pentru sare trebuie gustat, puneţi o lingură mai întâi.
Am fiert tot în cuptor vreo oră cu restul, amestecând din când în când. L-am pus şi deasupra pe foc să-l clocotesc bine, să nu mai aibă spumă, am potrivit de gust, apoi am turnat în sticle, ca pe bulion şi l-am pus în pături până a doua zi. E tare gustos si se poate mânca la pizza, carne etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant cu roşii, gogoşari şi ceapă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muratura asortata

Muratura asortata

Varza se taie fidelute,se pune putina sare si este bine sa se lase de seara pana dimineata. Ardeii

4 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion fara conservant

Bulion fara conservant

Spalati sticlele si puneti-le la scurs cu gura in jos. Rosiile bine spalate se taie bucati mari,

22 voturi    17 comentarii
5h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012

    Ce aromat si apetisant!***** Imi iau cartela la cantina ta.................

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de roşii tăiate
  • 1 kg de gogoşar tăiat
  • 600 g de ceapă curăţată
  • 5 ardei iuţi
  • 3 mere
  • 4 prune
  • 4 piersici
  • 3 linguri de zahăr/miere/îndulcitor
  • 3 foi de dafin
  • cimbru
  • curry
  • piper
  • oregano
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

96 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Ce aromat si apetisant!***** Imi iau cartela la cantina ta.................

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti cu gogonele murate pentru iarna