Ingrediente
3 kg de roşii tăiate, 1 kg de gogoşar tăiat, 600 g de ceapă curăţată, 5 ardei iuţi, 3 mere, 4 prune, 4 piersici, 3 linguri de zahăr/miere/îndulcitor, 3 foi de dafin, cimbru, curry, piper, oregano, ulei, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
6 voturi
Mod de preparare
Mai întâi se căleşte ceapa în ulei cât să o acopere bine. Eu am pus cratiţa în cuptor şi m-am ocupat de restul legumelor cu tocatul. Să aveţi grijă să nu se prindă! Am lăsat-o probabil mai mult de 30 de minute până am tocat restul, apoi le-am adaugat toate deodată, inclusiv mirodeniile. Pentru sare trebuie gustat, puneţi o lingură mai întâi.
Am fiert tot în cuptor vreo oră cu restul, amestecând din când în când. L-am pus şi deasupra pe foc să-l clocotesc bine, să nu mai aibă spumă, am potrivit de gust, apoi am turnat în sticle, ca pe bulion şi l-am pus în pături până a doua zi. E tare gustos si se poate mânca la pizza, carne etc.