autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Sos picant de prune

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2013

Ingrediente
2,5 kg prune, 2 linguri otet, 2 linguri zahar brut, 2 linguri otet balsamic, 2 linguri sos de soia, 1 lingura usturoi pudra, 50g ghimbir proaspat, ras, 1 lingurita ardei iute uscat, 1lingura ceapa pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se scot samburii si se mixeaza prunele in robot.
Se pune amestecul de prune intr-un ceaun, (daca nu aveti folositi o cratita)se adauga restul de ingrediente, se amesteca si se tin pe foc mediu pana se obtine o pasta densa, dar atentie trebue amestecat des!
Se pune amestecul fierbinte in borcane sterilizate, se infileteaza capacele si se asaza borcanele in paturi, pana a doua zi cand se eticheteaza si se pun la racoare pe raft, in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

- cornuletele crocante: curatam cartofii si fierbem in apa cu sare. Fierbinti ii pasam si facem un

2 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugenia Simion , 30 septembrie 2013

    impotriva constipatiei...:))

  • Fara foto

    Oana Ce reprezinta cifra 2 de la ingrediente (deasupra celor 5 kg prune)? , 30 septembrie 2013

    Ce reprezinta cifra 2 de la ingrediente ( de deasupra celor 5 kg prune)?

  • Fara foto

    Simion Gheorghe , 30 septembrie 2013

    da! LA CE SE FOLOSESTE ACEST SOS?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

      Daniela Ana Avram, sosul picant de prune se foloseste la feluri principale cu carne.

    • Fara foto

      Daniela Ana Avram , 24 septembrie 2013

      si la ce se foloseste acest sos ?

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

      Interesant!trebuie incercata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2,5 kg prune
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri zahar brut
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura usturoi pudra
  • 50g ghimbir proaspat
  • ras
  • 1 lingurita ardei iute uscat
  • 1lingura ceapa pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Oana Ce reprezinta cifra 2 de la ingrediente (deasupra celor 5 kg prune)?

Ce reprezinta cifra 2 de la ingrediente ( de deasupra celor 5 kg prune)?

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Hrean la borcan