autor:

Silvy

» » Conserve si muraturi

Sos picant pizza

Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
2 kg ardei gras, 2 kg ardei kapia, 4 kg rosii, 500 gr telina (radacina), 6 ardei iuti, 200 ml ulei, foi dafin, piper boabe, sare (dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

-Ardeii se coc, se curata si se taie fasii.
-Rosiile se spala, se oparesc, se curata de coaja, seminte si se taie cubulete.
-Telina se da pe razatoare.
-Uleiul, rosiile, telina si zeama de la ardeii copti se pun intr-o cratita la fiert. Dupa ce scade putin, se adauga ardeii copti, ardeii iuti taiati rondele, foi dafin, piper boabe si sare.
-Compozitia se fierbe pana scade bine si devine o pasta groasa, se pune in borcane cu filet (800 ml) spalate si sterilizate.
-Borcanele se fierb in baie de apa timp de 30 minute, se scot si se pun la pat cald pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
SUC DE ROSII PENTRU IARNA

SUC DE ROSII PENTRU IARNA

Se spala rosiile, se indeparteaza cotoarele si partile vatamate, se toaca si se dau prin masina speciala

26 voturi    8 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Hribi conservati in ulei de masline

Hribi conservati in ulei de masline

Hribii proaspeti culesi din padure se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs pe un servet absorbant

0 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg ardei gras
  • 2 kg ardei kapia
  • 4 kg rosii
  • 500 gr telina (radacina)
  • 6 ardei iuti
  • 200 ml ulei
  • foi dafin
  • piper boabe
  • sare (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei acri dulci