autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Sos turbat

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
2-3 kg de roşii, 2 kg de gogoşari/capia roşii, 2 kg de mere, 1 kg de ceapă, 1 pumn de prune dulci, 1 pară, 1 gutuie, 5 căpăţâni de usturoi, 500g de morcovi, 10 ardei iuţi, 250 ml de ulei, 250 ml de oţet, sare, piper, zahăr/miere/îndulcitor după gust, oregano

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Am tăiat ceapa felii şi am călit-o în ulei, apoi am tocat-o cu blenderul. Toate celelalte legume curăţate le-am dat prin maşina de tocat. Am pus sarea şi am fiert la foc mic vreo 2 ore. Atunci am pus oţetul si restul aromelor, am pus blenderul în compoziţie si a devenit sos. Fiica mea a zis că era mai bun înainte că-i place să simtă legumele! Aşa că alegeţi cum doriţi. Daca nu vreţi aşa picant, reduceţi ardeiul iute, ca eu l-am pus cu sâmburi cu tot! Am mai fiert 30 de minute si l-am pus în borcane mici, pe care le-am capsat şi pus în pături. A doua zi le puneţi în tava din cuptor, turnaţi apă şi sterilizaţi 30 de minute. Gata, la cămară!
A, era să uit. Pentru că ieri am pus şi capia copt, sucul lăsat de ei l-am adăugat şi pe el de la început la sos.
Ca să nu pun zahăr, am pus si nişte prune dulci, dar nu e obligatoriu. Puteţi pune morcovi mai mulţi dacă doriţi, adică ajustaţi-l după concepţiile dvs. filosofice, pardon gastronomice! Eu sunt încântată de sosul ăsta, l-am pus pe ficăţei, se poate consuma cu orice!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos turbat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    2 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

8 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Patcas , 12 septembrie 2014

    Cu ce se mananca ? E un fel de ketchup ?

  • Fara foto

    Ionel Bonda , 12 septembrie 2014

    SOS TURBAT suna rau .Mi se pare ca este vorba de un chutney.

  • Fara foto

    Angela Grigoras , 12 septembrie 2014

    Mmmm cred ca o sa-l incerc ,mie i-mi place sa testez retete noi dar fac cantitati mici.multumim pentru retete!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

      Denumirea mi-a venit aşa, fără motiv, o sa turbati de plăcere! Multumesc de comentarii!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Turbam cu placere dupa aceasta bunatate!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Mmmmmmmmmmmmmmmmm ce de arome!*****

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Buna ideea cu fructele dulci!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Pare delicios,dar sigur nu turbam daca papam ?Pup

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Ce denumire haioasa :))) oricum sant sigura ca este foarte gustos !

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Imi place sosul dvs si ma gandesc totusi de unde ii vine denumirea....de la combinatia de fructe cu legume? Sigur este nemaipomenit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Mmmmmmmm, ce bunatate de sos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 2-3 kg de roşii
  • 2 kg de gogoşari/capia roşii
  • 2 kg de mere
  • 1 kg de ceapă
  • 1 pumn de prune dulci
  • 1 pară
  • 1 gutuie
  • 5 căpăţâni de usturoi
  • 500g de morcovi
  • 10 ardei iuţi
  • 250 ml de ulei
  • 250 ml de oţet
  • sare
  • piper
  • zahăr/miere/îndulcitor după gust
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Denumirea mi-a venit aşa, fără motiv, o sa turbati de plăcere! Multumesc de comentarii!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de Vinete