autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

SOS VINATORESC

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
•1Kg. carne de miel (pui,limba de vita), •60-70 g faina, •ulei, •o ceapa, •2-3 morcovi, •1/2 de telina, •6-8 felii de lamaie, •sare, •piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin ,se scoate in alt vas unde se mai inabusa cu putina apa , acoperita cu capac.In grasimea ramasa se calesc ceapa ,morcovul si telina , toate taiate in felii subtiri si dupa ce s-au prajit putin se adauga faina si se mai prajesc 5-6 minute, dupa care se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba cateva minute.
Legumele cu sosul se paseaza,se toarna peste carne, se potriveste de sare,piper si se adauga feliile subtiri de lamaie.
Se mai da totul intr-un clocot.
Se serveste fierbinte cu paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS VINATORESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Varza calita cu carne de porc afumata

Varza calita cu carne de porc afumata

Un pus la calit ceapa tocata marunt. Cand a devenit aurie am adaugat bucatile de carne afumata. Am

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    O bunatate,Felicitari draga Camelia.Nota 10 cu multe stelute.Am luat si eu reteta sa fac.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Si eu pun frunza de dafin si pasta de rosii. Cami cred ca e f.gustos.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Mi-ai adus aminte Camy draga ca n-am facut demult sos vanatoresc. Imi place reteta ta....am sa o incerc si eu. Eu adaug 1-2 foi de dafin si cateva cuisoare cand se fierbe carnea( daca ai carne de vanat e si mai bine....)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Reteta e foarte gustoasa. Si mie imi place foarte mult sosul vanatoresc.Eu pun o nucsoara rasa si 2-3 frunze de dafin, ii da gust foarte bun.

    • Fara foto

      husni , 19 octombrie 2009

      Asa e Costy,nu e reteta originala;reteta originala o facea mama mea;folosea numai limba de vita.E nevoie(in reteta originala)de patrunjel(radacina) si aici,nu este,asa ca m-am bucurat cind am gasit reteta asta(cu ani in urma).Mi s-a parut simplu de facut si fara "pretentii". De obicei,postez retete simplu de facut,cu ingrediente,usor de gasit.De obicei

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      acest sos se lasa foarte mult la fiert,pana se desface carnea.chiar daca nu este reteta originala,este buna.felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • •1Kg. carne de miel (pui,limba de vita)
  • •60-70 g faina
  • •ulei
  • •o ceapa
  • •2-3 morcovi
  • •1/2 de telina
  • •6-8 felii de lamaie
  • •sare
  • •piper

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

Se face un aluat dincele amintite(galb., zahar, marg., esenta, faina+praf de copt si bicarbonat(cernute

3 voturi    4 comentarii
1h
Torturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,Felicitari draga Camelia.Nota 10 cu multe stelute.Am luat si eu reteta sa fac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu crema cheddar