autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Soté de ficat

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2015

Ingrediente
500 g ficat de porc, Ulei pentru prajit, 4 linguri cu bulion, Sare si piper macinat dupa gust, Cateva boabe de piper, Cateva foi de dafin, 1 morcov., , Portii: 4.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala si se feliaza ficatul de porc, cam de doua degete grosime. Se prajeste in uleiul incins si se intoarce tot timpul pe ambele parti cat se prajeste. Se adauga sare si piper macinat dupa gust, apoi morcovul taiat in rondele subtiri, nu groase.



Se adauga o cana cu apa, atat cat sa-l acopere, se adauga si foile de dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe cam 10 minute, apoi se prepara sosul. Intr-o cescuta se pun 4 linguri de bulion care se desfac in putina apa, amestecand bine. Se adauga peste ficat si se mai lasa la fiert 5 minute, pana incepe sa scada un pic. Se formeaza un sos gros.



Se serveste cu garnitura de piure.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Soté de ficat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
sote de ficat

sote de ficat

se pun ficateii in tava dupa ce ia-m spalat, peste ei punem sare,piper,usturoi,ceapa solzisori,vin,ulei,apa

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Sote de ficat cu mar

Sote de ficat cu mar

Ficatul se tine in lapte rece macar o ora. Se scurge apoi, se curata de pielite, se portioneaza in

3 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • Ulei pentru prajit
  • 4 linguri cu bulion
  • Sare si piper macinat dupa gust
  • Cateva boabe de piper
  • Cateva foi de dafin
  • 1 morcov.
  • Portii: 4.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de porc in punga Knorr cu cartofi brutaresti