autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Soté de legume cu oua

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2015

Ingrediente
5 cartofi, 2 morcovi, 200 g mazare, 100-150 g unt, Jumatate de lingurita vegeta, 100 g cascaval ras, Sare, dupa gust, 1 lingurita rasa de cimbru,, Cateva foi de dafin, Smantana, 4 oua., , Portii: 4.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Acesta e un altfel de sote de legume, de data asta am incorporat si oua pentru o masa satioasa ce poate fi servita ca fel principal.

Se taie cartofii si morcovii rondele si se pun la fiert la foc mic, alaturi de mazare pentru aprox 20 de minute. Se adauga o jumatate de lingurita de vegeta si sare, dupa gust.



Cand legumele sunt aproape fierte, se dau de pe foc si le scurgem de apa, insa nu scurgem toata apa, ci pastram o cantitate mica. Punem din loc in loc bucatele de unt. Se adauga cimbru si foi de dafin. Facem 4 spatii in compozitie pentru a strecura si ouale. Se acopera cu cascaval ras. Se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aprox 15 de minute.



Cand sote-ul este gata, se serveste cu smantana.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Soté de legume cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume umplute

Legume umplute

Punem orezul la fiert in trei cani de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu sos de smantana

Ciuperci cu sos de smantana

Ciupercile le spalam si le taiem felii, ceapa o taiem marunt sau felii si usturoiul il zdrobim, le

1 vot    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 200 g mazare
  • 100-150 g unt
  • Jumatate de lingurita vegeta
  • 100 g cascaval ras
  • Sare
  • dupa gust
  • 1 lingurita rasa de cimbru,
  • Cateva foi de dafin
  • Smantana
  • 4 oua.
  • Portii: 4.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )