autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Soté de legume

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru 6 portii:, , 5 cartofi, 2 morcovi, 200 g mazare, 100-150 g unt, Sare, dupa gust, jumatate lingurita Delikat legume, Busuioc pentru decor, 100 g cascaval ras.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie cartofii si morcovii cubulete si se pun la fiert alaturi de mazare pentru aprox 20 de minute. Se adauga o jumatate de lingurita de Delikat legume si sare, dupa gust.
Pe la jumatatea timpului, se poate incalzi cuptorul.

Cand legumele sunt aproape fierte, se dau de pe foc si se asaza intr-o tava unsa cu unt, dar in care am pus si bucatele de unt. Se adauga si 2 polonice din supa in care au fiert. Se pun bucatele de unt din loc in loc. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 15 de minute.

Se scoate tava din cuptor si se asaza legumele pe un platou. Se rade cascavalul. Se decoreaza cu busuioc proaspat.

Se pot servi ca garnitura la friptura sau carnati.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Soté de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume sote la tigaie

Legume sote la tigaie

Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Legume sote cu copane de curcan

Legume sote cu copane de curcan

Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 200 g mazare
  • 100-150 g unt
  • Sare
  • dupa gust
  • jumatate lingurita Delikat legume
  • Busuioc pentru decor
  • 100 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de fasole uscata cu costita la gratar