autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Sote de ficatei de pui

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg ficatei de pui, 200 g unt, 1-2 linguri de ulei, 2 cepe, usturoi dupa gust, putin coniac, rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust, sare,piper,condimente, optional patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Ficateii se spala ,se curata de eventuale pielite si se zvanta.Se rumenesc in untul in care se adauga 1-2 linguri de ulei pentru a nu se arde untul si se scot separat.In grasimea ramasa de la rumenirea ficateilor,se adauga ceapa,se inabusa cu putina apa,se adauga ficateii rumeniti, usturoiul pisat,rosii,pasta de tomate sau suc de rosii,sare,piper,condimente dupa gust,iar la sfarsit putin coniac.Se poate adauga dupa gust patrunjel verde tocat marunt...
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita cu  ficatei (sote) de pui

Tocanita cu ficatei (sote) de pui

Curatam si spalam ficateii si ii lasam intr-o stecuratoare la scurs. Ceapa o taiem solzisori si ardeiul

19 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse

Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse

Punem in apa condimentele si usturoiul pentru gust. Se pun cartofii spalati si se fierb in coaja

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • nicol (Chef de cuisine):

    am facut reteta, doar ca nu am pus unt.a iesit o bunatate si sotul meu a zis ca ficatei doar asa mai mananca.

  • 13 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Multumesc...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Apetisant!Imi plac ficateii preparati de tine,nu sunt asa inecaciosi...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Intr-adevar sunt tare gustosi...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Sunt foarte buni ficateii in orice reteta.

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      foarte buni.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa, gustoasa, hranitoare!

    • murigneau , 11 aprilie 2010

      Simply the best

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Va multumesc mult...Va astept ...

    • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Imi plac f tare ficateii de pui, super reteta !!!

    • Adina , 27 martie 2010

      O mancare tare buna! Mai pune un tacam la masa, vin si eu ...bineinteles daca mai ramane ceva pana ajung!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Este o reteta care o prepar destul de des... Ne place mult si noua... Bravo Valentina !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 200 g unt
  • 1-2 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • usturoi dupa gust
  • putin coniac
  • rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust
  • sare,piper,condimente
  • optional patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Şniţele cu sos de ceapă