Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g carne de manzat taiata bucati, , 1 mijloc de varza, , 2 morcovi, , 1 tulpina de praz, , 270 g fasole boabe (alba sau rosie) fiarta si scursa., Pentru fiert si condimentat: 2 rosii, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 foaie de dafin, , 1 crenguta de cimbru, , 1 cub de supa concentrata de pasare, , 30 g unt, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
2 voturi
Mod de preparare
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le bucati.
Curatati morcovii si ceapa si taiati-le rondele.
Curatati si spalati tulpina de praz si taiati-o bucati.
Incingeti, intr-o cratita, cele 2 linguri cu ulei, rumeniti bucatile de carne, scoateti-le pe o farfurie si aruncati uleiul in care le-ati prajit.
Puneti carnea inapoi in cratita, adaugati ceapa si rosiile si lasati-le sa fiarba circa 1 minut. Incorporati sferturile de varza, morcovii, prazul, usturoiul curatat si presat, foaia de dafin, cimbrul si cubul de zeama concentrata maruntit. Adaugati putina sare, piper si 25 cl de apa. Cand incepe sa clocoteasca sote-ul faceti focul mai mic si lasati-l sa fiarba incet, inca 50 de minute.
Adaugati boabele de fasole, lasati-le sa fiarba si ele 10 minute si incorporati untul, chiar inainte de a servi sote-ul.