autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sote de manzat cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g carne de manzat taiata bucati, , 1 mijloc de varza, , 2 morcovi, , 1 tulpina de praz, , 270 g fasole boabe (alba sau rosie) fiarta si scursa., Pentru fiert si condimentat: 2 rosii, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 foaie de dafin, , 1 crenguta de cimbru, , 1 cub de supa concentrata de pasare, , 30 g unt, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Taiati mijlocul de varza in patru si tineti sferturile 15 minute in apa clocotita cu sare, dupa care lasati-le sa se scurga.
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le bucati.
Curatati morcovii si ceapa si taiati-le rondele.
Curatati si spalati tulpina de praz si taiati-o bucati.
Incingeti, intr-o cratita, cele 2 linguri cu ulei, rumeniti bucatile de carne, scoateti-le pe o farfurie si aruncati uleiul in care le-ati prajit.
Puneti carnea inapoi in cratita, adaugati ceapa si rosiile si lasati-le sa fiarba circa 1 minut. Incorporati sferturile de varza, morcovii, prazul, usturoiul curatat si presat, foaia de dafin, cimbrul si cubul de zeama concentrata maruntit. Adaugati putina sare, piper si 25 cl de apa. Cand incepe sa clocoteasca sote-ul faceti focul mai mic si lasati-l sa fiarba incet, inca 50 de minute.
Adaugati boabele de fasole, lasati-le sa fiarba si ele 10 minute si incorporati untul, chiar inainte de a servi sote-ul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de manzat cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere

Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere

Taie carnea fâşii subţiri sau cubuleţe. Taie ceapa feliuţe. Căleşte ceapa în ulei, adaugă

5 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu ciuperci

Piept de pui cu ciuperci

Se prajeste pieptul de puidupa ce in prealabil a fost dat cu vegeta si piper. In grasimea lasata

6 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g carne de manzat taiata bucati
  • 1 mijloc de varza
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de praz
  • 270 g fasole boabe (alba sau rosie) fiarta si scursa.
  • Pentru fiert si condimentat: 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 cub de supa concentrata de pasare
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.