autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sote de manzat cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g carne de manzat taiata bucati, , 1 mijloc de varza, , 2 morcovi, , 1 tulpina de praz, , 270 g fasole boabe (alba sau rosie) fiarta si scursa., Pentru fiert si condimentat: 2 rosii, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 foaie de dafin, , 1 crenguta de cimbru, , 1 cub de supa concentrata de pasare, , 30 g unt, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Taiati mijlocul de varza in patru si tineti sferturile 15 minute in apa clocotita cu sare, dupa care lasati-le sa se scurga.
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le bucati.
Curatati morcovii si ceapa si taiati-le rondele.
Curatati si spalati tulpina de praz si taiati-o bucati.
Incingeti, intr-o cratita, cele 2 linguri cu ulei, rumeniti bucatile de carne, scoateti-le pe o farfurie si aruncati uleiul in care le-ati prajit.
Puneti carnea inapoi in cratita, adaugati ceapa si rosiile si lasati-le sa fiarba circa 1 minut. Incorporati sferturile de varza, morcovii, prazul, usturoiul curatat si presat, foaia de dafin, cimbrul si cubul de zeama concentrata maruntit. Adaugati putina sare, piper si 25 cl de apa. Cand incepe sa clocoteasca sote-ul faceti focul mai mic si lasati-l sa fiarba incet, inca 50 de minute.
Adaugati boabele de fasole, lasati-le sa fiarba si ele 10 minute si incorporati untul, chiar inainte de a servi sote-ul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de manzat cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Maqlube a la Husny

Maqlube a la Husny

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele

13 voturi    21 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Ficatei pane cu piure de cartofi

Ficatei pane cu piure de cartofi

Ficateii spalati se dau prin faina, ouale batute bine si apoi se frig in uleiul bine incins. Cartofii

13 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g carne de manzat taiata bucati
  • 1 mijloc de varza
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de praz
  • 270 g fasole boabe (alba sau rosie) fiarta si scursa.
  • Pentru fiert si condimentat: 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 cub de supa concentrata de pasare
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Scaricica afumata in sos de bere neagra