Sote de manzat cu legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g carne de manzat taiata bucati,
  • 1 mijloc de varza,
  • 2 morcovi,
  • 1 tulpina de praz,
  • 270 g fasole boabe (alba sau rosie) fiarta si scursa.
  • Pentru fiert si condimentat: 2 rosii,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1 crenguta de cimbru,
  • 1 cub de supa concentrata de pasare,
  • 30 g unt,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Taiati mijlocul de varza in patru si tineti sferturile 15 minute in apa clocotita cu sare, dupa care lasati-le sa se scurga.

Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le bucati.

Curatati morcovii si ceapa si taiati-le rondele.

Curatati si spalati tulpina de praz si taiati-o bucati.

Incingeti, intr-o cratita, cele 2 linguri cu ulei, rumeniti bucatile de carne, scoateti-le pe o farfurie si aruncati uleiul in care le-ati prajit.

Puneti carnea inapoi in cratita, adaugati ceapa si rosiile si lasati-le sa fiarba circa 1 minut. Incorporati sferturile de varza, morcovii, prazul, usturoiul curatat si presat, foaia de dafin, cimbrul si cubul de zeama concentrata maruntit. Adaugati putina sare, piper si 25 cl de apa. Cand incepe sa clocoteasca sote-ul faceti focul mai mic si lasati-l sa fiarba incet, inca 50 de minute.

Adaugati boabele de fasole, lasati-le sa fiarba si ele 10 minute si incorporati untul, chiar inainte de a servi sote-ul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise