autor:

Sinziana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sote de mazare cu sos alb

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2015

Ingrediente
 1 punga mazare verde fina congelata (sau 1 cutie mare conserva de mazare),  1 ceapa alba,  1 ceapa rosie,  2 linguri de faina alba,  200 ml lapte,  3 linguri ulei de masline,  1 lingurita rasa de sare,  1 legatura marar verde tocat sau 3-4 lingurite de marar uscat,  30 g unt,  1 cub concentrat de legume sau 1 lingurita vegeta,  1-2 lingurite rase de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Decongelam mazarea. Scoatem mazarea intr-o sita si o clatim bine intr-un jet de apa. Spalam ceapa, o scurgem de apa, o tocam fin si o punem in vasul in care preparam mancarea, impreuna cu uleiul, 1 lingurita rasa de sare si cubul de unt. Lasam sa se rumeneasca si adaugam mazarea. Dupa ce s-au inmuiat putin, turnam peste ele 300-400 ml apa calda si adaugam vegeta sau cubul concentrat de legume. Adaugam apoi si zaharul si lasam sa fiarba sub capac aproximativ 30 de minute la foc mediu. Incercam cateva boabe cu o furculita sa vedem daca sunt fierte. Cand au fiert si apa a scazut, punem cele doua linguri de faina frecate bine intr-un bol separat cu 2 linguri de apa rece si laptele dulce peste compozitia din vas, presaram cu marar verde si lasam sa dea cateva clocote impreuna, pana cand sosul se ingroasa si dispare mirosul de faina (aproximativ 10 minute). Avem grija sa mestecam cu o lingura de lemn pentru ca sosul sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand e gata, tragem vasul de pe foc si lasam sa se aseze mancarea 10 minute cu capacul acoperit, dupa care o putem servi. Se poate servi simplu sau langa friganele facute separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de mazare cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf colorat.

Pilaf colorat.

Se alege orezul si se lasa la inmuiat cu apa calduta.Intre timp se toaca marunt zarzavatul. Se

6 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Omleta cu branza si sunca

Omleta cu branza si sunca

Se taie sunca fasii, ceapa, rosia si ardeii marunt iar branza se faramiteaza. Se pune uleiul la

7 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine):

    E foarte bun sosul! Il fac a doa oara, imi place mai mult asa decat cel cu sos de rosii...

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 08 mai 2015

    Chiar acum am sa il incerc!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  •  1 punga mazare verde fina congelata (sau 1 cutie mare conserva de mazare)
  •  1 ceapa alba
  •  1 ceapa rosie
  •  2 linguri de faina alba
  •  200 ml lapte
  •  3 linguri ulei de masline
  •  1 lingurita rasa de sare
  •  1 legatura marar verde tocat sau 3-4 lingurite de marar uscat
  •  30 g unt
  •  1 cub concentrat de legume sau 1 lingurita vegeta
  •  1-2 lingurite rase de zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

Chiar acum am sa il incerc!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sote de ciuperci cu piure de cartofi