Decongelam mazarea. Scoatem mazarea intr-o sita si o clatim bine intr-un jet de apa. Spalam ceapa, o scurgem de apa, o tocam fin si o punem in vasul in care preparam mancarea, impreuna cu uleiul, 1 lingurita rasa de sare si cubul de unt. Lasam sa se rumeneasca si adaugam mazarea. Dupa ce s-au inmuiat putin, turnam peste ele 300-400 ml apa calda si adaugam vegeta sau cubul concentrat de legume. Adaugam apoi si zaharul si lasam sa fiarba sub capac aproximativ 30 de minute la foc mediu. Incercam cateva boabe cu o furculita sa vedem daca sunt fierte. Cand au fiert si apa a scazut, punem cele doua linguri de faina frecate bine intr-un bol separat cu 2 linguri de apa rece si laptele dulce peste compozitia din vas, presaram cu marar verde si lasam sa dea cateva clocote impreuna, pana cand sosul se ingroasa si dispare mirosul de faina (aproximativ 10 minute). Avem grija sa mestecam cu o lingura de lemn pentru ca sosul sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand e gata, tragem vasul de pe foc si lasam sa se aseze mancarea 10 minute cu capacul acoperit, dupa care o putem servi. Se poate servi simplu sau langa friganele facute separat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii