Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare. Intr-o tigaita cu ulei se prajesc foarte usor morcovii, cand lasa putina zeama se adauga ardeiul rosu taiat foarte fin, concentratul de ciuperci sau putina sare, zaharul, 200-250 ml apa si se lasa la fiert la foc mic cu capac cam 30-40 minute, pana mai scade zeama.
Dupa ce s-au inmuiat foarte bine morcovii se drege gustul de sare, piper sau zahar (cum va place), apoi adaugati untul, faina desfacuta in apa (smantana), verdeata tocata si se mai da cateva clocote.
Se serveste ca atare sau ca garnitura la pui rasol, pane, gratar, sau manzat rasol, etc.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii