autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sote de morcovi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 morcovi mari (5 mijlocii), trei catei de usturoi, verdeata (marar sau patrunjel), putin piper, ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece, foi de dafin bine maruntite in rasnita de cafea, foarte putina sare de mare, o jumatate de lingurita de miere poliflora

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Se trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine. Se colecteaza, intr-un castron mai mare decat continutul de morcov cu cel putin o treime, morcovul ras, se adauga mierea de albine, piper dupa gust, un varf de lingurita de foi de dafin macinate, (putina sare de mare, daca nu putem fara, asta acum, la inceput, deoarece pe parcurs vom descoperi ca adaosul de sare nu va mai fi necesar… vom si intelege de ce!). Se zdrobeste cu dosul lamei cutitului cateii de usturoi, se adauga si se amesteca foarte bine totul. Pentru operatia fara mixer, se adauga treptat cate putin ulei, pana cand aspectul morcovului devine lucios, si apare ca o pasta moale de morcov fiert. Daca veti fi atenti, transformarea se va intampla, cam la fel cu ceea ce faceam atunci cand se incorporeaza ulei in vinetele tocate, la salata de vinete traditionala… totul pare ca ia o tenta sidefie… In acest moment deja, gustul a ceea ce era soteul de morcovi in bucataria de pana acum este imitat!
Ramane sa fie asezat doar in castronul de servire, si se asorteaza, placut ochiului nostru si al acelora ce sunt invitati la masa, cu verdeata preferata, tocata fin, cu feliute fine de usturoi, masline… sau oricare dintre gamele de expresie ale culorilor, care sa aduca, armonioasa bucurie, darului din dar, al vietii catre viata…
Se trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine. Se colecteaza, intr-un castron mai mare decat continu
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de morcovi sote

Mancare de morcovi sote

Spălăm morcovii, îi curăţăm de coajă cu un cuţit sau chiar cu o spălătoare de vase

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sote de morcovi

Sote de morcovi

Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare.

21 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Tamba , 07 septembrie 2014

    am facut reteta sote de morov areusit foarte bine si cu un gust minunat

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Popescu Chitibusar , 12 martie 2010

    Sote-ul nu este gatit termic?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi mari (5 mijlocii)
  • trei catei de usturoi
  • verdeata (marar sau patrunjel)
  • putin piper
  • ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece
  • foi de dafin bine maruntite in rasnita de cafea
  • foarte putina sare de mare
  • o jumatate de lingurita de miere poliflora

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive