autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Sote de porc cu ananas

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 1 conserva mare de ananas,, 1 portocala,, 250g.quinoa(seminte),, 500g.carne macra de porc,, 1/2 ardei gras rosu,, 1/2 ardei gras verde,, 1 ceapa,, 2 linguri miere lichida,, 1 conserva mica de porumb,, unt cat o nuca,, sare,, piper,, cateva fire de patrunjel verde,, sos Tabasco(din comert)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se spala carnea si se taie in cuburi de 2 cm.Se pune carnea la marinat cu 2-3 linguri de sos Tabasco si 1 lingura ulei de masline 2 ore.
2.Se toaca marunt ardeiul rosu si verde,precum si ceapa.Se calesc pe foc mic intr-o lingura de masline.
3.Se curata portocala de coaja, seminte si pielita.Se rupe in bucati.
4.Se pune la fiert 1 l. apa fara sare.Semintele de quinoa se spala ,punandu-se intr-un strecurator cu sita fina ,apoi se pun in apa clocotita si se fierb 15 minute,in cratita acoperita ,la foc mic.Cu 3 minute inainte de a lua de pe foc ,se sareaza.Se strecoara de apa si se lasa deoparte.
5.Intre timp, se soteza cuburile de carne in 2 linguri de ulei de masline .Carnea trebuie sa fie bine rumenita ,apoi se adauga mierea si se amesteca bine.Se tine la cald.
6.Se scurg rotocoalele de ananas din conserva,se pun deoparte 6 bucati , iar restul se taie cubulete si se soteaza impreuna cu portocala intr-o tigaie, in unt.Se adauga 1/2 din cantitatea de seminte de quinoa,porumbul si amestecul de ardei si ceapa.se pipereaza dupa gust.
7.Pe 4 farfurii preincalzite, se aseaza cate o rotocoala de ananas, peste care se presara restul de seminte de quinoa,apoi urmeaza sote de porc si ananasul sotat cu celelalte ingrediente.Se presara patrunjel verde tocat.

Nota:Quinoa este una din plantele cele mai nutritive din lume. Boabele sale sunt bogate in proteine atat cantitativ, cat si calitativ (proteine superioare datorita diversitatii amino-acizilor prezenti). In plus continutul sau bogat in acizi grasi esentiali, in minerale (fier, calciu, magneziu ) si fibre face din quinoa un aliment complet si modern.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de porc cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Peste aromatizat

Peste aromatizat

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3.

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

 Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Multumesc pentru aprecieri.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Felicitari! E o reteta foarte interesanta.Ca de altfel toate retetele Mariei

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Dupa prezentarea retetei,pare a fi un deliciu aceasta reteta,merita testata,felicitari,ai votul meu.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 1 conserva mare de ananas,
  • 1 portocala,
  • 250g.quinoa(seminte),
  • 500g.carne macra de porc,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1/2 ardei gras verde,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri miere lichida,
  • 1 conserva mica de porumb,
  • unt cat o nuca,
  • sare,
  • piper,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • sos Tabasco(din comert)

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Mancare de mazare cu stroganoff de vitel