Sote de porc cu ananas

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 1 conserva mare de ananas,
  • 1 portocala,
  • 250g.quinoa(seminte),
  • 500g.carne macra de porc,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1/2 ardei gras verde,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri miere lichida,
  • 1 conserva mica de porumb,
  • unt cat o nuca,
  • sare,
  • piper,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • sos Tabasco(din comert);

Mod de preparare

1.Se spala carnea si se taie in cuburi de 2 cm.Se pune carnea la marinat cu 2-3 linguri de sos Tabasco si 1 lingura ulei de masline 2 ore.

2.Se toaca marunt ardeiul rosu si verde,precum si ceapa.Se calesc pe foc mic intr-o lingura de masline.

3.Se curata portocala de coaja, seminte si pielita.Se rupe in bucati.

4.Se pune la fiert 1 l. apa fara sare.Semintele de quinoa se spala ,punandu-se intr-un strecurator cu sita fina ,apoi se pun in apa clocotita si se fierb 15 minute,in cratita acoperita ,la foc mic.Cu 3 minute inainte de a lua de pe foc ,se sareaza.Se strecoara de apa si se lasa deoparte.

5.Intre timp, se soteza cuburile de carne in 2 linguri de ulei de masline .Carnea trebuie sa fie bine rumenita ,apoi se adauga mierea si se amesteca bine.Se tine la cald.

6.Se scurg rotocoalele de ananas din conserva,se pun deoparte 6 bucati , iar restul se taie cubulete si se soteaza impreuna cu portocala intr-o tigaie, in unt.Se adauga 1/2 din cantitatea de seminte de quinoa,porumbul si amestecul de ardei si ceapa.se pipereaza dupa gust.

7.Pe 4 farfurii preincalzite, se aseaza cate o rotocoala de ananas, peste care se presara restul de seminte de quinoa,apoi urmeaza sote de porc si ananasul sotat cu celelalte ingrediente.Se presara patrunjel verde tocat.

Nota:Quinoa este una din plantele cele mai nutritive din lume. Boabele sale sunt bogate in proteine atat cantitativ, cat si calitativ (proteine superioare datorita diversitatii amino-acizilor prezenti). In plus continutul sau bogat in acizi grasi esentiali, in minerale (fier, calciu, magneziu ) si fibre face din quinoa un aliment complet si modern.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise