Se aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe un tifon impaturit in doua sau in trei, se presara cu sare si se ruleaza ca sa absoarba cit mai mult posibil din zeama. Se infierbinta uleiul intr-o tigaie sau intr-o cratita cu peretii grosi si se pun vinetele. Se prajesc la foc moderat, ca si cartofii, in asa fel incit sa se patrunda bine, fara sa se rumeneasca prea repede si prea tare, intorcindu-le din cind in cind. Cu citeva minute inainte de a le servi, se stropesc cu mujdei de usturoi si se presara cu patrunjel fin tocat.
Pot constitui garnitura la fripturi, snitele, pirjoale, ori se pot servi simple, ca aperitiv

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii