autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

SOTE DE VITEL(VITA) CU LEGUME

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
500 g pulpa de vitel sau vita, 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde, 3-4 catei de usturoi sau o legatura de usturoi verde, 100 ml vin alb pentru sos alb sau vin rosu daca doriti sos rosu, ulei de masline dupa gust, cimbru,busuioc,sare,piper, Puteti folosi fasole verde,mazare,boabe de porumb,morcov,telina,ardei gras rosu,verde sau galben dupa gust.Legumele pot fi proaspete sau congelate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata,se spala ,se taie dupa necesitate si se fierb 20-30 de minute in apa rece cu putina sare sau se pot fierbe la aburi.Daca folositi legume congelate le puteti adauga in sos nefierte in prealabil,deoarece fierb mai repede fiind congelate.Carnea se spala,se zvanta si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune carnea la inabusit cu putin ulei de masline ,supa in care au fiert legumele sau apa fiarta daca fierbeti legumele la aburi.Cand carnea incepe sa se inmoaie se adauga legumele , ceapa si usturoiul tocate marunt ,se potrivesc de sare, piper, cimbru,busuioc si se continua fierberea.Daca mai este nevoie se mai adauga supa de legume sau apa si spre sfarsit se adauga vinul si se fierbe pana carnea si legumele sunt fierte si se obtine consistenta dorita pentru sos.

Pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "SOTE DE VITEL(VITA) CU LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare cu pipote de pui

Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu piept de pui

Mazare cu piept de pui

Pieptul de pui se portioneaza si se trage la tigaie. Se scoate si da separate. Ceapa se spala si

15 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g pulpa de vitel sau vita
  • 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi sau o legatura de usturoi verde
  • 100 ml vin alb pentru sos alb sau vin rosu daca doriti sos rosu
  • ulei de masline dupa gust
  • cimbru,busuioc,sare,piper
  • Puteti folosi fasole verde,mazare,boabe de porumb,morcov,telina,ardei gras rosu,verde sau galben dupa gust.Legumele pot fi proaspete sau congelate.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ceafa de Porc la Tava cu Legume