SOTE DE VITEL(VITA) CU LEGUME

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
SOTE DE VITEL(VITA) CU LEGUME

Ingrediente

  • 500 g pulpa de vitel sau vita
  • 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi sau o legatura de usturoi verde
  • 100 ml vin alb pentru sos alb sau vin rosu daca doriti sos rosu
  • ulei de masline dupa gust
  • cimbru,busuioc,sare,piper
  • Puteti folosi fasole verde,mazare,boabe de porumb,morcov,telina,ardei gras rosu,verde sau galben dupa gust.Legumele pot fi proaspete sau congelate.

Mod de preparare

Legumele se curata,se spala ,se taie dupa necesitate si se fierb 20-30 de minute in apa rece cu putina sare sau se pot fierbe la aburi.Daca folositi legume congelate le puteti adauga in sos nefierte in prealabil,deoarece fierb mai repede fiind congelate.Carnea se spala,se zvanta si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune carnea la inabusit cu putin ulei de masline ,supa in care au fiert legumele sau apa fiarta daca fierbeti legumele la aburi.Cand carnea incepe sa se inmoaie se adauga legumele , ceapa si usturoiul tocate marunt ,se potrivesc de sare, piper, cimbru,busuioc si se continua fierberea.Daca mai este nevoie se mai adauga supa de legume sau apa si spre sfarsit se adauga vinul si se fierbe pana carnea si legumele sunt fierte si se obtine consistenta dorita pentru sos.

Pofta buna...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise