autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

SPATZLE CU CIUPERCI SI SUNCA

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
-Spatzle, -ciuperci feliate, -sunca afumata,taiata cubulete, -ceapa rosie taiata marunt(cine poate), -smantana lichida(pt frisca), -ulei de masline, -sare,piper,patrunjel(uscat in cazul meu)

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu pereti inalti,punem putin ulei de masline la incalzit,apoi azvarlim ciupercile.Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spatzle-le si lasam la prajit pana se rumenesc putin.
In timp ce ciupercile si Spatzle-le se prajesc,ne ocupam de sos.Punem la incins putin ulei de masline,adaugam ceapa ,dar nu o lasam sa se rumeneasca.Stingem cu smantana,dupa care adaugam sunca.Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin;adaugam si patrunjelul,sarea si piperul.
Acum face fiecare cum vrea:ori puneti spatzle in farfurie si turnati cu polonicul sos peste,ori turnati sosul in tigaia cu Spatzle,amestecati si serviti mai apoi
Daca ti-a placut reteta noastra "SPATZLE CU CIUPERCI SI SUNCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Se taie bucati mari vreo 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Orez sarbesc cu carne de cocos

Orez sarbesc cu carne de cocos

1.Carnea se fierbe bine inainte in apa cu sare in care am adaugat si 2-3 morcovi intregi si o foaie

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Brindusa , 10 martie 2016

    Spatzel-le nu trebuiesc fierti inainte?! Sunt totusi niste taitei...."punem si Spatzle-le si lasam la prajit pana se rumenesc puti"

  • Fara foto

    Nelu Dansu , 21 ianuarie 2014

    Intru-n restaurant din Timisoara -casa bunicii

  • Fara foto

    Vaslaban Mara , 21 ianuarie 2014

    Intru-n restaurant din Timisoara -casa bunicii

    • Fara foto

      Adriana Koster , 20 ianuarie 2014

      Cum se prepara spatzle ? sau unde se pot cumpara ....

    • Fara foto

      Franz (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      Retata ta e o combinatie care la noi in Germania nu se gateste. Spätzle se fac de fiecare singur-nu cumparate- si se minca prioritar cu Emmentaler ras (Kässpatzen) sau ca garnitura la sos de ciuperci (Spätzle mit Champignon). MIncarea e tipica Bavariei,Tirolului si partial Elvetiei deci regiunii Alpilor si era considerta pe vremuri mincarea oamenilor saraci. Grüsse Franz.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Ce sunt spatzle ?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte bun ce ai preparat tu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • -Spatzle
  • -ciuperci feliate
  • -sunca afumata,taiata cubulete
  • -ceapa rosie taiata marunt(cine poate)
  • -smantana lichida(pt frisca)
  • -ulei de masline
  • -sare,piper,patrunjel(uscat in cazul meu)

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

Brindusa

Spatzel-le nu trebuiesc fierti inainte?! Sunt totusi niste taitei...."punem si Spatzle-le si lasam la prajit pana se rumenesc puti"

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli