autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Paste si pizza

Spaghete cu chiftele marinate

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2015

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru chiftele:, aprox 400-500 g carne de porc tocata, 1 ou, Usturoi dupa gust, verdeata, 1 morcov ras, 1 cartof ras, Sare, piper, cimbru dupa gust, Faina., , Pentru sos:, 2 cepe, 1 cana de apa, Cateva foi de dafin, Cateva boabe de piper, Sos de rosii (sau bulion) aprox 3 linguri., , In plus: cascaval ras si 350-400 g de spaghete

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru ca iubesc pastele, eu am pregatit spaghete cu chiftele marinate si, la urma, le-am mai dat la cuptor un sfert de ceas, atat cat sa se imbine toate aromele si toata lumea sa fie incantata. Mi se par ideale pentru o masa de duminica, alaturi de cei dragi.


Portii: 5

Mod de preparare:

Daca nu aveti chiftele ramase si doriti sa le preparati acum, procedati astfel: intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul, condimentele, cartoful ras, morcovul ras si verdeata.

Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.

Se fierb spaghetele pentru 5-10 minute, apoi le dam de pe foc. Le scurgem de apa.

Cat timp fierb spaghetele, putem sa incepem sa pregatim sosul: se calesc 2 cepe taiate marunt pana devin aurii, se adauga o cana de apa, boabe de piper, cateva foi de dafin si se lasa la fiert cam 10 minute. Apoi se adauga si chiftelele, se mai fierb aprox 5 minute, se adauga sosul de rosii (sau bulionul) desfacut in putina apa, se mai fierbe un pic pana se ingroasa sosul sau pana mai scade apa. Dam cratita de pe foc.

Intr-o tava sau cratita adanca unsa cu ulei se toarna pastele si chiftelele cu sos, se amesteca, se presara cascavalul ras si se dau la cuptorul incins aprox 15 minute, la foc potrivit.


Pofta Buna!

Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/spaghete-cu-chiftele-marinate.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 2 linguri de faina, 8 linguri de apa calda din cele

5 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza
Spaghete la cuptor

Spaghete la cuptor

Se pun pastele in 2,5 l apa in clocot , sarata dupa gust . Se amsteca pastele din cand in cand .

10 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian , 31 octombrie 2017

    O idee foarte buna, este o combinatie reusita, am facut si eu si sunt bune - gustoase, alaturi de un pahar cu vin, bravoo.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru chiftele:
  • aprox 400-500 g carne de porc tocata
  • 1 ou
  • Usturoi dupa gust
  • verdeata
  • 1 morcov ras
  • 1 cartof ras
  • Sare
  • piper
  • cimbru dupa gust
  • Faina.
  • Pentru sos:
  • 2 cepe
  • 1 cana de apa
  • Cateva foi de dafin
  • Cateva boabe de piper
  • Sos de rosii (sau bulion) aprox 3 linguri.
  • In plus: cascaval ras si 350-400 g de spaghete

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Marian

O idee foarte buna, este o combinatie reusita, am facut si eu si sunt bune - gustoase, alaturi de un pahar cu vin, bravoo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide