Spaghete cu chiftele marinate

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Spaghete cu chiftele marinate

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru chiftele:
  • aprox 400-500 g carne de porc tocata;
  • 1 ou;
  • Usturoi dupa gust;
  • verdeata;
  • 1 morcov ras;
  • 1 cartof ras;
  • Sare, piper, cimbru dupa gust;
  • Faina.
  • Pentru sos:
  • 2 cepe;
  • 1 cana de apa;
  • Cateva foi de dafin;
  • Cateva boabe de piper;
  • Sos de rosii (sau bulion) aprox 3 linguri.
  • In plus: cascaval ras si 350-400 g de spaghete

Mod de preparare

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru ca iubesc pastele, eu am pregatit spaghete cu chiftele marinate si, la urma, le-am mai dat la cuptor un sfert de ceas, atat cat sa se imbine toate aromele si toata lumea sa fie incantata. Mi se par ideale pentru o masa de duminica, alaturi de cei dragi.

Portii: 5

Mod de preparare:

Daca nu aveti chiftele ramase si doriti sa le preparati acum, procedati astfel: intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul, condimentele, cartoful ras, morcovul ras si verdeata.

Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.

Se fierb spaghetele pentru 5-10 minute, apoi le dam de pe foc. Le scurgem de apa.

Cat timp fierb spaghetele, putem sa incepem sa pregatim sosul: se calesc 2 cepe taiate marunt pana devin aurii, se adauga o cana de apa, boabe de piper, cateva foi de dafin si se lasa la fiert cam 10 minute. Apoi se adauga si chiftelele, se mai fierb aprox 5 minute, se adauga sosul de rosii (sau bulionul) desfacut in putina apa, se mai fierbe un pic pana se ingroasa sosul sau pana mai scade apa. Dam cratita de pe foc.

Intr-o tava sau cratita adanca unsa cu ulei se toarna pastele si chiftelele cu sos, se amesteca, se presara cascavalul ras si se dau la cuptorul incins aprox 15 minute, la foc potrivit.

Pofta Buna!

Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/spaghete-cu-chiftele-marinate.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise