Spaghetele le punem intr-o craticioara la fiert conform cu indicatiile de pe punga.Mai intai punem apa la fiert fara sare.Cand apa da in clocot,punem 50 gr unt,amestecam sa se dizolve bine untul,dupa care adaugam spaghetele intregi.Separat deschidem punga de scoici si vom scurge uleiul din punga,la care adaugam 50 de vin alb.Eu asa am pregatit sosul la acest fel de mancare''''scoici cu garnitura de spaghete''''.Sosul de ulei se amesteca cu 50 ml vin alb demisec,la care adaugam sare sau vegeta(dupa preferinte)si il dam in clocot odata. Fierband acest sos 2 sau 3 minute,el va capata un gust aparte.Dupa ce am fiert spaghetele punem capacul si le lasam sa se mai umfle sub capac cam 10-15 minute.Cand sunt gata le vom servi cu scoicile deasupra,la care vom adauga sosul de vin cu ulei si vom asezona cu sare,piper roz proaspat macinat un praf de rozmarin si un praf de tarhon uscat.Pe farfurie putem pune si cateva frunzulite de menta verde.Aceasta menta verde,va da un gust aparte spaghetelor.La acest minunat fel de mancare putem servi si un pahar de vin rosu.Optional pentru cei care doresc mujdei de usturoi frecat cu iaurt sau lapte dulce.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii