Se incinge cuptorul la 200°C.
Pentru chiftelutele de ton se amesteca toate ingredientele intr-un vas apoi din compozitia rezultata se formeaza 16 bilute.
Pentru sos se amesteca pasta de rosii cu cateii de usturoi zdrobiti, zaharul si 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate.Separat se dizolva amidonul in vinul rosu apoi se adauga la pasta de rosii.Se pune totul pe foc si se lasa pana cand sosul incepe sa se ingroase.Sosul obtinut se ia de pe foc si se amesteca cu busuioc.
Intr-un vas termorezistent se pun chiftelutele iar deasupra se toarna sosul pregatit.Se da totul la copt 15-20 minute pana cand chiftelutele s-au facut.
Intre timp pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg si se amesteca cu compozitia de chiftelute si sos de rosii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii