Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Ingrediente
Pentru chiftelute, 1 conserva (195 gr) de ton in suc propriu, tonul maruntit iar sucul pastrat, 25 gr seminte de pin, Coaja rasa de la ½ lamaie, ½ lingura de patrunjel proaspat tocat, ½ lingura de leustean proaspat tocat, 50 ml lapte, 50 gr pesmet, 1 ou batut, Sare de mare, dupa gust, , Pentru sos, 500 gr sos de rosii, 4 catei de usturoi, zdrobiti, 2 lingurite zahar brun, 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate, 40 gr amidon alimentar, 150 ml vin rosu, 1 lingura busuioc proaspat tocat, , 200 gr spaghetti

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200°C.
Pentru chiftelutele de ton se amesteca toate ingredientele intr-un vas apoi din compozitia rezultata se formeaza 16 bilute.
Pentru sos se amesteca pasta de rosii cu cateii de usturoi zdrobiti, zaharul si 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate.Separat se dizolva amidonul in vinul rosu apoi se adauga la pasta de rosii.Se pune totul pe foc si se lasa pana cand sosul incepe sa se ingroase.Sosul obtinut se ia de pe foc si se amesteca cu busuioc.
Intr-un vas termorezistent se pun chiftelutele iar deasupra se toarna sosul pregatit.Se da totul la copt 15-20 minute pana cand chiftelutele s-au facut.
Intre timp pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg si se amesteca cu compozitia de chiftelute si sos de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de rosii

Sos de rosii

Se pun la fiert 200 ml apa cu concentrat (sau zeama de la supa, rasol, etc.) cu zahar si bulion .

20 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri
Bucatini cu sos de rosii si parmezan

Bucatini cu sos de rosii si parmezan

Pentru sos, se topeste untul intr-o cratita apoi se adauga ceapa si zaharul.Se caleste ceapa pana

11 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Merita incercata !

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    Interesanta reteta si pozele arata delicios!!! Eu am pregatit penne cu ton.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Cred ca sunt tare gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute
  • 1 conserva (195 gr) de ton in suc propriu
  • tonul maruntit iar sucul pastrat
  • 25 gr seminte de pin
  • Coaja rasa de la ½ lamaie
  • ½ lingura de patrunjel proaspat tocat
  • ½ lingura de leustean proaspat tocat
  • 50 ml lapte
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou batut
  • Sare de mare
  • dupa gust
  • Pentru sos
  • 500 gr sos de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate
  • 40 gr amidon alimentar
  • 150 ml vin rosu
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 200 gr spaghetti

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Raci in sos de mere