autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg spanac, 4-5 fire ceapa verde, 2 catei mici de usturoi, sare sau vegeta, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.
Cand apa da in clocot se introduce spanacul si doar se opareste.(Se tine pana se inmoaie putin)
Se scurge bine de apa intr-o sita.
Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.
Usturoiul se piseaza si se adauga peste ceapa.
Cand este gata ceapa ,se adauga spanacul , vegeta dupa gust , patrunjelul si se amesteca bine.
Cam atat!

Se serveste cu ou prajit alaturi.

Se recomanda ca spanacul sa fie consumat in stare cruda in salate, sau in mancare dar doar oparit.
Nu este recomandat ca spanacul sa fie fiert mai mult pentru ca i se distrug toate proprietatile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini Tarte cu spanac

Mini Tarte cu spanac

Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu ciuperci si cascaval

Spanac cu ciuperci si cascaval

Preparam aluatul in masina de paine sau il framantam cu mana.Il lasam la dospit pina isi dubleaza

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Din spanac mai prepar si o crema cu crutoane sau paine prajita.Este o bunatate!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Imi place mult asa cu oua ochiuri, este tare gustos, dar eu il gatesc putin altfel.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Barcute umpute si carnati prajiti