autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg spanac, 4-5 fire ceapa verde, 2 catei mici de usturoi, sare sau vegeta, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.
Cand apa da in clocot se introduce spanacul si doar se opareste.(Se tine pana se inmoaie putin)
Se scurge bine de apa intr-o sita.
Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.
Usturoiul se piseaza si se adauga peste ceapa.
Cand este gata ceapa ,se adauga spanacul , vegeta dupa gust , patrunjelul si se amesteca bine.
Cam atat!

Se serveste cu ou prajit alaturi.

Se recomanda ca spanacul sa fie consumat in stare cruda in salate, sau in mancare dar doar oparit.
Nu este recomandat ca spanacul sa fie fiert mai mult pentru ca i se distrug toate proprietatile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Frittata cu spanac la slow cooker Crock-Pot

Frittata cu spanac la slow cooker Crock-Pot

Incalzim uleiul intr-o tigaie de teflon si calim ceapa si usturoiul. Intr-un bol amestecam ouale

2 voturi    2 comentarii
4h
Slow Cooking
Mancare de spanac

Mancare de spanac

Spanacul spalat se pune in apa clocotita cu sare, dupa vreo 10 minute se pune la scurs. Calim ceapa

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Din spanac mai prepar si o crema cu crutoane sau paine prajita.Este o bunatate!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Imi place mult asa cu oua ochiuri, este tare gustos, dar eu il gatesc putin altfel.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Dovlecei şi cartofi gratinaţi, o masă de duminică