autor:

Vacariu_Fabiana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac

Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
1 kg spanac, 5-6 catei usturoi, 2 cepe medii, 400 ml lapte, 2 linguri faina, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Spanacul se decongeleaza (eu am avut pus la congelator, dar se poate cumpara si de la supermaketuri).



Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, se pune la calit in putin ulei cu putin sare (sa se inmoaie mai repede).



Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa, se adauga spanacul si 2 pahare de apa, se lasa sa fiarba putin pana scade. Dupa aceea se adauga laptele amestecat cu 2 linguri de faina. Se lasa la fiert putin sa se ingoase, dupa care se adauga usturoiul pisat marunt. Mai lasam vreo 5 minute sa dea un clocot si este gata.



Se poate servi cu ou prajit (ca in copilarie) sau cu orice altceva va face placere.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Vacariu_Fabiana

    Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine) , 16 martie 2014

    va multumesc :*

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2014

    Tare bine arata...

  • Madalina Russo , 10 martie 2014

    la fel ca si urzicile,ou praj.si mamaliguta calda.foarte bun.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 cepe medii
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vacariu_Fabiana
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se inlatura cozile si se curata primul invelis. Muschiuletul, cascavalul

15 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Panda

Prajitura Panda

Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol se pune faina, dupa care se adauga cacaua, uleiul, dulceata/gemul ( dupa preferinta eu

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)

va multumesc :*

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Zama de pastai cu afumatura