Spanac cu cartofi la cuptor

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Spanac cu cartofi la cuptor

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 "floricele" de spanac:
  • 1. 3 cartofi mari
  • 2. 400 gr de spanac congelat
  • 3. 100 gr de parmezan ras
  • 4. 100 gr branza feta
  • 5. jumatate de ardei gras rosu (pentru culoare)
  • 6. o ceapa mica
  • 7. 4 linguri de ulei
  • 8. sare, piper, boia de ardei dulce

Mod de preparare

Am observat ca exista doua tabere bine delimitate : fanii spanacului versus fanii urzicilor. Pana la urzici, astazi iti prezint inca o varianta de a gati spanacul, pe langa placinta cu spanac, care iti va pacali simturile in caz ca nu faci parte din prima tabara :) .

Mai intai fierbi cartofii in coaja, pana poti infige o furculita in ei, apoi ii cureti si ii tai rondele subtiri.

Intr-o tigaie, pui 2 linguri de ulei si calesti cateva minute ceapa tocata, ardeiul taiat cubulete mici si spanacul.

Apoi adaugi jumatate de pahar de apa si lasi cam 15 minute la fiert, condimentezi cu piper si sare. Pui compozitia intr-o strecuratoare sa se scurga zeama lasata de spanac, amesteci cu branza feta maruntita.

Intr-un vas de yena pui celelalte 2 linguri de ulei si formezi 2 floricele sau ce alta forma doresti din rondelele de cartofi. Presari catitati egale de parmezan ras pe fiecare in parte, apoi asezi spanacul si dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de min.

La urma presari cate un varf de boia si poti pune si cate-o lingura de smantana. Mancarea-i mai gustoasa cat este calda. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise