autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu ochiuri

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
1 kg spanac, 4 oua, 4 linguri faina, 700 ml lapte, 1 cub concentrat legume, pui sau vita, 5-6 catei de usturoi, 1-2 lingurite zahar, optional unt cat o nuca, 6 linguri ulei, 20 ml ulei pentru prajit ouale, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

56 voturi

Mod de preparare

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa cu putina sare. Se lasa la fiert cam 10 minute, la foc mic, se strecoara si se toaca marunt. Cine vrea il poate mixa.
Intr-o craticioara puneti la fiert laptele cu concentratul si zahar. In alta cratita puneti uleiul, faina, amestecati bine cu telul para si puneti-o pe foc. Dupa 15 secunde turnati laptele clocotit, amestecand cu telul. Daca se ingroasa prea tare de la inceput, mai puneti puitn lapte rece sau apa si lasati sa fiarba vreo 4-5 minute amestecand cu telul. Adaugati apoi spanacul tocat, untul, usturoiul tocat marunt si dregeti gustul de sare, piper.
Prajiti ouale ochiuri, doua cate doua, cu putina sare si stropindu-le mereu deasupra cu uleiul din tigaie.
Puneti pe farfurii spanacul cu cate 2 oua deasupra. Puteti sparge putin galbenusul, ca sa scurga frumos peste spanac.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SPANAC CU VITEL  SI  OCHIURI

SPANAC CU VITEL SI OCHIURI

Carnea de vitel se spala,se zvanta si se pune la fiert cu ceapa,morcovul,telina in apa rece.Se

23 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Barboni_Monica

    Barboni_Monica (Bucatar) , 20 martie 2015

    ffffff foarte bun....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Imi place e foarte bun...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Foarte bun !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Si mie imi place sa dau oual cu spanacul la cuptor,in functie de timpul e care il am la dispozitie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Si forma finala ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Eu pregatesc aceasta reteta,dar ouale nu le prajesc...Introduc la cuptor vasul cu spanac si cu ouale deasupra,iar acestea din urma se leaga la cuptor...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc de aprecieri. Si eu folosesc des urzici. Dar cand am aparut eu gustos.ro, au disparut si nu am mai ajuns sa postez retete cu urzici. La anul. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Eu fac aceasta reteta dar inlocuiesc spanacul cu urzici.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Bun, bun!!! si sanatos

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Bravo Doina...arata tare fain ! Eu fac spanacul fara faina iar ouale nu le prajesc, le fac romanesti...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

56 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • 1 cub concentrat legume
  • pui sau vita
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1-2 lingurite zahar
  • optional unt cat o nuca
  • 6 linguri ulei
  • 20 ml ulei pentru prajit ouale
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Barboni_Monica (Bucatar)

ffffff foarte bun....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Aardappelkroketten-Crochete de cartofi