Ingrediente
1 kg spanac, 4 oua, 4 linguri faina, 700 ml lapte, 1 cub concentrat legume, pui sau vita, 5-6 catei de usturoi, 1-2 lingurite zahar, optional unt cat o nuca, 6 linguri ulei, 20 ml ulei pentru prajit ouale, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
56 voturi
Mod de preparare
Intr-o craticioara puneti la fiert laptele cu concentratul si zahar. In alta cratita puneti uleiul, faina, amestecati bine cu telul para si puneti-o pe foc. Dupa 15 secunde turnati laptele clocotit, amestecand cu telul. Daca se ingroasa prea tare de la inceput, mai puneti puitn lapte rece sau apa si lasati sa fiarba vreo 4-5 minute amestecand cu telul. Adaugati apoi spanacul tocat, untul, usturoiul tocat marunt si dregeti gustul de sare, piper.
Prajiti ouale ochiuri, doua cate doua, cu putina sare si stropindu-le mereu deasupra cu uleiul din tigaie.
Puneti pe farfurii spanacul cu cate 2 oua deasupra. Puteti sparge putin galbenusul, ca sa scurga frumos peste spanac.
Pofta buna.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010
Si mie imi place sa dau oual cu spanacul la cuptor,in functie de timpul e care il am la dispozitie.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009
Si forma finala ...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009
Eu pregatesc aceasta reteta,dar ouale nu le prajesc...Introduc la cuptor vasul cu spanac si cu ouale deasupra,iar acestea din urma se leaga la cuptor...
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009
Multumesc de aprecieri. Si eu folosesc des urzici. Dar cand am aparut eu gustos.ro, au disparut si nu am mai ajuns sa postez retete cu urzici. La anul. :)
mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009
Eu fac aceasta reteta dar inlocuiesc spanacul cu urzici.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009
Bun, bun!!! si sanatos
Sidy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009
Bravo Doina...arata tare fain ! Eu fac spanacul fara faina iar ouale nu le prajesc, le fac romanesti...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009
Super prezentare,felicitari.