autor:

Daniela

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu orez

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2011

Ingrediente
1 kg spanac, 300 g orez, ulei, 1 ceapa rosie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pentru ca este deja primavara si exista tentatia de a minca ceva verde, m-am gindit sa fac un orez cu spanac, ca si garnitura la o mincarica de pulpe de pui cu ardei copti.



A fost buna ideea pentru ca a fost la loc de cinste spanacul ! Am fost in piata si am batut de doua ori piata pina ce am gasit spanacul care sa fie proaspat, sa scirtie intre degete si sa aiba frunza ferma, tare si nu pleostita.



Am spalat in citeva ape spanacul si l-am oparit in apa cu sare, dupa care, scurs si racit, l-am macinat in tocatorul electric ( a iesit o pasta minunata ).



O ceapa rosie taiata marunt am calit-o intr-un pic de ulei de masline, am pus spanacul, sarea si piperul si apoi am pus orezul, spalat bine si apa ( cantitatea de apa este dublul cantitatii orezului ). Am fiert totul 20 de minute dupa care am lasat acoperit vasul ca sa se raceasca si orezul sa absoarba toata apa.



A iesit foarte, foarte gustos si se poate consuma simplu (pentru cei care tin post) sau ca si garnitura la ceva sos cu carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala bine spanacul ,se scurge si se taie fasi subtiri(strangem in mana un manuchi cat putem cuprinde

37 voturi    19 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Spanac cu orez si masline

Spanac cu orez si masline

Spanacul se curata,se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.In timp ce spanacul este lasat

10 voturi    11 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    Yumi,yumi ce buna mancarica...*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    Mmmmmmmmm, mi-ai facut pofta de spanac.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    merita incercata reteta ta!arata tare bine..yami yami..:)

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Yumi,yumi ce buna mancarica...*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Mâncare de linte