Spanac cu orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spanac cu orez

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 300 g orez
  • ulei
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru ca este deja primavara si exista tentatia de a minca ceva verde, m-am gindit sa fac un orez cu spanac, ca si garnitura la o mincarica de pulpe de pui cu ardei copti.

A fost buna ideea pentru ca a fost la loc de cinste spanacul ! Am fost in piata si am batut de doua ori piata pina ce am gasit spanacul care sa fie proaspat, sa scirtie intre degete si sa aiba frunza ferma, tare si nu pleostita.

Am spalat in citeva ape spanacul si l-am oparit in apa cu sare, dupa care, scurs si racit, l-am macinat in tocatorul electric ( a iesit o pasta minunata ).

O ceapa rosie taiata marunt am calit-o intr-un pic de ulei de masline, am pus spanacul, sarea si piperul si apoi am pus orezul, spalat bine si apa ( cantitatea de apa este dublul cantitatii orezului ). Am fiert totul 20 de minute dupa care am lasat acoperit vasul ca sa se raceasca si orezul sa absoarba toata apa.

A iesit foarte, foarte gustos si se poate consuma simplu (pentru cei care tin post) sau ca si garnitura la ceva sos cu carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise