autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu smintina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. spanac, 50 gr. unt sau margarina, 200 ml smintina, 30 gr. pesmet, usturoi, ulei, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se pune in strecuratoarea din plastic. Intr-o cratita, se infierbinta ulei sau unt, se pun doi catei de usturoi tocat; dupa 1 minut se adauga spanacul si se amesteca folosind o lingura de lemn. Deasupra puneti smintina, apoi pesmetul putin rumenit cu ulei si sare. Se da vasul la cuptor pentru 10 minute.
Se serveste spanacul cu smintina drept garnitura la carne rasol, chiftelute sau ochiuri. Daca in loc de pesmet se pune telemea sau cascaval ras, se serveste preperatul ca felul intii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu smintina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Intai se cojesc usor bostaneii de coaja, se taie un capac si se scoate continutul din ei lasand un

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tigaie calda de ciuperci si pui

Tigaie calda de ciuperci si pui

Spalam, uscam si taiem pieptul in cuburi mai marisoare. Ciupercile se curata/se spala si (daca sunt

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. spanac
  • 50 gr. unt sau margarina
  • 200 ml smintina
  • 30 gr. pesmet
  • usturoi
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
MANCARE DE CARTOFI