autor:

mac myra

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu sos slb si smantana

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg spanac, ulei, 1 lingura faina, 1 ceapa, 3 linguri smantana, 1/2 pahar cu lapte, 1/2 pahar de zeama in care se fierbe spanacul, 1/2 lamaie, sare, 1 lingurita rasa zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Spanacul se curata, se spala, se opareste si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt dupa care se inabusa in ulei, se adauga faina, se stinge cu lapte si zeama de la spanac. Dupa care se adauga smantana,zaharul si zeama de lamaie si se mai da cateva clocote.

La final se adauga spanacul tocat si se mai dau acteva clocote pana se ingroasa. Se potriveste de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos slb si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos picant de vinete

Paste cu sos picant de vinete

Vanata spalata,uscata,se taie cubulete,se pudreaza cu sare si se lasa intr-o sita 10min;se oparesc

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CORABIOARE DE DOVLECEI

CORABIOARE DE DOVLECEI

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se

4 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    In loc de ceapa eu pun usturoi...ii da un gust deosebit ! Si il servesc cu oua romanesti sau cu tocanite... Felicitari pentru retetele tale !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 1/2 pahar de zeama in care se fierbe spanacul
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • 1 lingurita rasa zahar

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra
Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau

10 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Intre timp se pregateste sunculita:se taie cubulete

35 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul se curata,se spala.Din usturoi,piper,delikat,sare,dafin si vin se face un bait in care se pune

1 vot    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Gulii umplute cu legume