autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

SPANAC CU VITEL SI OCHIURI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Se poate folosi si carne de pui, iese la fel de gustos., Carnea de pui poate fi prajita si pusa la sfarsit in spanac sau fiarta., Eu am folosit de data aceasta 600 kg piept de vitel si cateva bucatele de pulpa de vitel, o ceapa, un morcov, cateva felii de telina, 2 catei de usturoi, suc de rosii,pasta de tomate sau jum kg rosii oparite 1 minut si decojite taiate cubulete sau pasate, 1 ardei gras, 1,5 - 2 kg spanac

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

23 voturi

Mod de preparare

Carnea de vitel se spala,se zvanta si se pune la fiert cu
ceapa,morcovul,telina in apa rece.Se pot fierbe si la oala sub presiune.
Spanacul se spala foarte bine in mai multe ape.
Separat rosiile si ardeiul gras se inabusesc impreuna cu spanacul.Puneti un pic de apa fiarta.Zarzavaturile fierte se paseaza bine si se adauga peste rosiile ,ardeiul si spanacul inabusite.Spanacul se adauga neoparit pentru a nu se pierde vitaminele.Se adauga zeama de carne,condimentele si carnea fiarta.Se transfera intr-un vas de yena si se introduce la cuptor pana se rumeneste si scade putin,apoi se sparg cateva oua deasupra si se reintroduce la cuptor pentru cateva minute.
Se serveste cu lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "SPANAC CU VITEL SI OCHIURI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
RASOL DIN CARNE DE PASARE

RASOL DIN CARNE DE PASARE

Carnea se spala foarte bine si se fierbe in apa rece.Dupa ce luati spuma adaugati legumele curatate,spalate

24 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Si spanacul preparat de tine Sidy arata super bine...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Yammi-yammi ce buna este papica asta ! Eu faceam tocanita de vitel sau miel cu spanac...dar fara ochiuri !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

23 voturi

Ingrediente

  • Se poate folosi si carne de pui
  • iese la fel de gustos.
  • Carnea de pui poate fi prajita si pusa la sfarsit in spanac sau fiarta.
  • Eu am folosit de data aceasta 600 kg piept de vitel si cateva bucatele de pulpa de vitel
  • o ceapa
  • un morcov
  • cateva felii de telina
  • 2 catei de usturoi
  • suc de rosii,pasta de tomate sau jum kg rosii oparite 1 minut si decojite taiate cubulete sau pasate
  • 1 ardei gras
  • 1,5 - 2 kg spanac

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Si spanacul preparat de tine Sidy arata super bine...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficatei de pasare inabusiti