autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac la cuptor cu pesmet

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. spanac, 50 gr. unt, 200 ml smintina, 50 gr. pesmet, ulei, sare, 3-4 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se rastoarna in strecuratoare. Intr-o cratita, se pune unt sau ulei la foc mic. Se adauga usturoiul, se lasa un minut. Se ia vasul la o parte, se pune spanacul si se amesteca totul bine. Deasupra, se toarna smintina, apoi pesmetul, rumenit un minut in putin ulei. Se da cratita la cuptorul incalzit in prealabil si se lasa 10-15 minute cu foc potrivit.
Spanacul se serveste drept garnitura la ochiuri, chiftele, fripturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac la cuptor cu pesmet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI NOI LA CUPTOR CU ROZMARIN SI MARAR

CARTOFI NOI LA CUPTOR CU ROZMARIN SI MARAR

Se curata cartofii,se spala si se aseaza intr-o tava unsa cu unt,se adauga sare si piper si o crenguta

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete si rosii pane

Vinete si rosii pane

Vinetele,spalate,necuratate,se taie felii(rondele) de cca 1,5 cm;se presara cu putina sare si se

14 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. spanac
  • 50 gr. unt
  • 200 ml smintina
  • 50 gr. pesmet
  • ulei
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tarta de spanac cu migdale