autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac picant cu branza topita

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
500 g frunze de spanac, 20 g branza topita, 3 linguri ulei de masline, 1 cub/lingurita concentrat ciuperci, 2 peperoni, 3-4 catei de usturoi, 3 lingurite zeama de lamaie, sare, piper, cimbru, paprika

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala spanacul in 2-3 ape, se scurge bine si se pune la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu concentratul. Frunzele de spanac se lasa intregi. Se caleste spanacul 3-4 minute, apoi se adauga condimentele, branza topita, iar dupa alte 4-5 minute zeama de lamaie, cateii de usturoi feliati si peperoni taiati felii subtiri.
Se mai lasa 2-3 minute la foc mic, sa mai scada zeama pe care o lasa spanacul si este gata.
Spanacul picant preparat astfel este ideal ca garnitura la diferite preparate din carne. Eu l-am servit langa pane de pui. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac picant cu branza topita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul curatit si spalat,se fierbe cca 5 minute.Apoi se strecoara,dar apa in care a fiert nu se

14 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu pui

Vinete umplute cu pui

Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si

24 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Felicitari Doina,reteta e super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    si mie imi place foarte mult spanacul;reteta trece la favorite !

    • Fara foto

      Sidy , 18 mai 2010

      O bunatate Doina ! Chiar azi am sa fac spanac...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Si eu pregatesc ceva asemanator...doar ca opaream spanacul inainte... Am sa incerc si reteta dumneavoastra!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      E bun, mie imi place spanacul.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte interesanta reteta si aromata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g frunze de spanac
  • 20 g branza topita
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci
  • 2 peperoni
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari Doina,reteta e super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ghiveci de legume