autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac scazut

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Ingrediente
O reteta ardeleneasca, simpla, hranitoare si as zice sanatoasa, pt cei ce apreciaza calitatile spanacului, o reteta rapida in acelasi timp si numai buna pt un pranz., 1/2 kg spanac, 80-100 ml ulei de floarea-soarelui, 1 lingura faina de grau, 5 catei de usturoi, 1 cana de lapte (aproximativ 250 ml), sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Spanacul se spala bine in cateva ape, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare, timp de 8-10 minute. Dupa fierbere se strecoara si se toaca marunt pe un carpator. Intro cratita incingem uleiul, adaugam faina si amestecam pana se rumeneste frumos. Lucrati la foc mic. Cand faina s-a rumenit, adaugati spanacul tocat si imediat laptele rece, amestecand sa nu se faca cocoloase. Fierbeti la foc mic, pana ce mancarea se ingroasa. Razuiti usturoiul, potriviti gustul de sare. Daca vi se pare prea consistenta mancarea, adaugati lapte in plus si mai fierbeti putin. Serviti cu oua ochiuri, snitele, carnaciori afumati, gratare, dupa preferinta. Va garantez ca este un pranz energizant, tinand cont de calitatile spanacului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac scazut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut

Spanac scazut

Se curata ceapa,se spala, se taie marunt apoi se pune intr-o cratita in putin ulei si se caleste

12 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar

53 voturi    20 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iunie 2015

    Draga Ecaterina, cei bolnavi se vor feri, aceea vor manca de regim. Reteta este pt persoane fara probleme de sanatate. Este o reteta sanatoasa, in sensul ca da energie daca consumatorul nu are probleme. Numai bine.

  • Fara foto

    Carolina Spiridon , 04 iunie 2015

    Asa fac si eu spanacu doar ca faina nu o prajesc ci o dizolv cu putin lapte iar spanacul il subtiez cu zeama in care a fiert In ulei calesc putina ceapa.

  • Fara foto

    ecaterina , 24 ianuarie 2015

    faina prajita este foooarte daunatoare, o fii ea gustoasa dar asta inseamna rantas, cei care au ulcer vor crapa de durere de stomac

    • Fara foto

      Constantin Căpățînă , 24 ianuarie 2015

      foarte bun si gustos!

    • Fara foto

      Doina Violeta Ghinea , 05 august 2014

      foarte gustoasa

    • Fara foto

      Liliana Bordea , 16 aprilie 2014

      da spanac....

    • Fara foto

      Roxana Mosor , 28 ianuarie 2014

      super reteta, este foarte gustoasa!

    • Fara foto

      Florin Și Cristina Schiopu , 20 noiembrie 2013

      foarte bun si gustos!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

      Foarte bun !Eu am pus fulgi de ovaz in loc de faina,e super si asa ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

      Valentina, multumesc de apreciere.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      wow, ce bine arata...

    • Fara foto

      Banayi Tiberiu , 15 noiembrie 2013

      bine da cu USTUROIU ce facem ,,, reteta e incompleta hi hii

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Mari, hai, nu mancam pana nu sosesti.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Vin imediat! N-am mai facut de mult spanac si mi-ai facut pofta! Pupici!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Multumesc Valentina. Eu as manca o saptamana intreaga spanac si tot nu m-as satura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Sidy, mie asa tare-mi place, ca si lui Papaye marinarul.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Adriana B, multumesc pt aprecieri.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Tare bun mai e spanacul acesta, mai ales ca e fiert in lapte.... Simplu si gustos.

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • O reteta ardeleneasca
  • simpla
  • hranitoare si as zice sanatoasa
  • pt cei ce apreciaza calitatile spanacului
  • o reteta rapida in acelasi timp si numai buna pt un pranz.
  • 1/2 kg spanac
  • 80-100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingura faina de grau
  • 5 catei de usturoi
  • 1 cana de lapte (aproximativ 250 ml)
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Draga Ecaterina, cei bolnavi se vor feri, aceea vor manca de regim. Reteta este pt persoane fara probleme de sanatate. Este o reteta sanatoasa, in sensul ca da energie daca consumatorul nu are probleme. Numai bine.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
chiftelute de legume