autor:

Vasile Buzea

» » Retete de post

Spankorizo - Spanac cu orez

Autor: Vasile Buzea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vasile Buzea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
-Spanac 0,5kg(de preferință proaspăt dar merge foarte bine și congelat), -3-4 căni orez, -2 cepe, -ulei de măsline, -1 morcov, -1 lămâie, -sare, piper, -2-3 căni supa de legume sau apa.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

11 voturi

Mod de preparare

Spanacul proaspăt se spala foarte bine se rupe bucăți (dacă e congelat scăpam de toate grijile astea trebuie doar pus în oala). Orezul se spala în mai multe ape. Ceapa se toaca mărunt, se călește în ulei de măsline, se adaugă morcovul dat prin răzătoarea mica și orezul. Totul se prăjește ușor. Se adaugă supa, sarea, piperul și spanacul. Se fierb 15-20 de minute pana scade apa. Se ia de pe foc se stropește cu zeama de lămâie. Se servește alături de o salata(eu am folosit salata de toamna) ,iar pentru cei care nu țin post merge foarte bine cu un ou prăjit și puțin iaurt alături. Sa aveți pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spankorizo - Spanac cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancare de fasole verde fara carne

Mancare de fasole verde fara carne

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta. Se

56 voturi    7 comentarii
35 min
Retete de post
Stir-fry cu ghimbir si nuci caju

Stir-fry cu ghimbir si nuci caju

Din suc de lamaie, sos de soia, ghimbir ras, malai facem un sos. Taiem nucile caju bucatele mici

1 vot    1 comentariu
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

    Chiar ca e buna acum cind vine postul!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

    imm ..bun..bun..ador spanacul!! foarte buna reteta ..o voi face sigur ..e usoara si f sanatoasa!!

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

11 voturi

Ingrediente

  • -Spanac 0,5kg(de preferință proaspăt dar merge foarte bine și congelat)
  • -3-4 căni orez
  • -2 cepe
  • -ulei de măsline
  • -1 morcov
  • -1 lămâie
  • -sare
  • piper
  • -2-3 căni supa de legume sau apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Vasile Buzea
castraveti umpluti

castraveti umpluti

Castravetii se spala, se taie rondele de aproximativ 3 cm, se scobesc de seminte, se sareaza. Carnea

8 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Porc cu castraveti

Porc cu castraveti

Se taie carnea felii cat mai subtiri si se amesteca cu vinul de orez si sarea. Se prajeste un minut

8 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi
Porc Dim Sum

Porc Dim Sum

Carnea tocata se amesteca cu bambusul si ceapa verde care au fost tocate in prealabil. Se adauga

10 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Chiar ca e buna acum cind vine postul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciorba de fasole verde