1. Se cojeste sparanghelul cu un cutit ascutit sau curatator de cartofi, incepand de la varf spre radacina. De la 1-2 cm sub varf se cojeste subtire, iar spre capat se taie o coaja mai groasa. Capetele mai lemnoase se indeparteaza.
2. Se toarna apa intr-un vas mare, se adauga un praf de sare, zahar si untul, iar apoi se da in clocot. Se leaga sparanghelul (vezi sfaturi utile) si se fierbe la foc mediu, pana se inmoaie.
3. Se topeste untul la foc mic, cu grija sa nu se arda. Se indeparteaza spuma, se lasa untul la racit pana devine caldut si se pune deoprate.
4. Se pun galbenusurile si apa intr-un vas rotund ce incape intr-o oala mai mare, insa fara sa ajunga la fundul acesteia. In oala se pune o cantitate de apa sufiecienta, astfel incat vasul mai mic sa fie exact deasupra apei. Se bat galbenusurile pana se obtine o crema spumoasa, se asaza vasul in oala cu apa si se bate in continuare.
5. Se adauga untul, initial picatura cu picatura, iar dupa ce masa de galbenus incepe sa se lege, se toarna usor. Se amesteca in permanenta pentru ca sosul sa nu se dezlege.
6. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare si piper. Se adauga smantana partial batuta si totul se amesteca in sos. Sparanghelul scurs se serveste cu sosul caldut si cartofi noi.
Sfaturi utile:
Pentru ca sparanghelul sa se fiarba uniform, trebuie alese fire cu grosime asemanatoare si se leaga cu sfoara. Firele de sparanghel se taie astfel incat sa aiba lungime asemanatoare.
Manunchiurile de sparanghel vor fi foarte aspectuoase, daca sunt legate cu fasii de ceapa verde. Ceapa se fierbe timp de 1-2 minute, se taie in fasii si se foloseste la legarea manunchiurilor.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii