autor:

lexxa25

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sparanghel cu sos olandez

Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Ingrediente
2 kg sparanghel alb, sare, 1 praf de zahar, 20g unt, , Pentru sos:, 125g unt, 2 galbenusuri, 2 linguri apa calduta, 1 lingurita suc de lamaie, sare, piper, 50 ml smantana

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se cojeste sparanghelul cu un cutit ascutit sau curatator de cartofi, incepand de la varf spre radacina. De la 1-2 cm sub varf se cojeste subtire, iar spre capat se taie o coaja mai groasa. Capetele mai lemnoase se indeparteaza.
2. Se toarna apa intr-un vas mare, se adauga un praf de sare, zahar si untul, iar apoi se da in clocot. Se leaga sparanghelul (vezi sfaturi utile) si se fierbe la foc mediu, pana se inmoaie.
3. Se topeste untul la foc mic, cu grija sa nu se arda. Se indeparteaza spuma, se lasa untul la racit pana devine caldut si se pune deoprate.
4. Se pun galbenusurile si apa intr-un vas rotund ce incape intr-o oala mai mare, insa fara sa ajunga la fundul acesteia. In oala se pune o cantitate de apa sufiecienta, astfel incat vasul mai mic sa fie exact deasupra apei. Se bat galbenusurile pana se obtine o crema spumoasa, se asaza vasul in oala cu apa si se bate in continuare.
5. Se adauga untul, initial picatura cu picatura, iar dupa ce masa de galbenus incepe sa se lege, se toarna usor. Se amesteca in permanenta pentru ca sosul sa nu se dezlege.
6. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare si piper. Se adauga smantana partial batuta si totul se amesteca in sos. Sparanghelul scurs se serveste cu sosul caldut si cartofi noi.

Sfaturi utile:
Pentru ca sparanghelul sa se fiarba uniform, trebuie alese fire cu grosime asemanatoare si se leaga cu sfoara. Firele de sparanghel se taie astfel incat sa aiba lungime asemanatoare.
Manunchiurile de sparanghel vor fi foarte aspectuoase, daca sunt legate cu fasii de ceapa verde. Ceapa se fierbe timp de 1-2 minute, se taie in fasii si se foloseste la legarea manunchiurilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu sos olandez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf colorat.

Pilaf colorat.

Se alege orezul si se lasa la inmuiat cu apa calduta.Intre timp se toaca marunt zarzavatul. Se

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de vitel cu piure de cartofi

Tocanita de vitel cu piure de cartofi

Tocanita se face astfel: -se curata legumele,se spala,apoi se pune intr-o cratita putin ulei se

16 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Nu am gasit sparanghel.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Gustos si sanatos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Delicios de gustos

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      WaW! Mi se face o poftaaa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      O reteta foarte interesanta si cred ca este un deliciu, sparanghelul cu sos Holland.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg sparanghel alb
  • sare
  • 1 praf de zahar
  • 20g unt
  • Pentru sos:
  • 125g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa calduta
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 50 ml smantana

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Varza de bruxelles pane