autor:

CeReteteMaiFacFetele
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
(pt 1 portie): 15-17 varfuri de sparanghel mic (sau 3-4 fire sparanghel mare), 1 ou fiert, 30g unt, 1 lingura otet, parmezan ras, patrunjel proaspat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la fiert in apa cu sare.

In cazul sparanghelului normal, retezam cam un sfert din tulpina (pentru ca este lemnoasa) si apoi fierbem.
Sparanghelul este o leguma foarte frageda si din acest motiv timpul de preparare este foarte redus.

Dupa primul clocot putem incerca daca intra furculita si daca da atunci e gata. Scurgem de apa si asezam pe farfurie.

Separat incigem untul cu sarea intr-o tigaie.
Taiem oul fiert in felii.
Adaugam oul in farfurie langa sparanghel, turnam untul incins, o lingura de otet, adaugam piper si parmezan ras si portia de sparanghel mimoza e gata.
Servim cu paine prajita si eventual cu un supliment de sos de usturoi cu iaurt sau sos tzatziki ;)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel Mimoza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate din oua
Salată de cartofi cu maioneză

Salată de cartofi cu maioneză

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă fierbinte. Când sunt gata se curăță imediat și

5 voturi    1 comentariu
40 min
Salate din oua
Salata de oua cu legume si verdeturi

Salata de oua cu legume si verdeturi

Se taie ouale fierte in jumatati, pe lung. Se scot galbenusurile. Albusurile fierte se taie feliute

52 voturi    12 comentarii
15 min
Salate din oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • (pt 1 portie): 15-17 varfuri de sparanghel mic (sau 3-4 fire sparanghel mare)
  • 1 ou fiert
  • 30g unt
  • 1 lingura otet
  • parmezan ras
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de CeReteteMaiFacFetele
Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Reteta nu e complicata de loc. Luam o tava, punem 2 linguri de ulei de masline, asezam ceafa de porc

2 voturi    6 comentarii
40 min
Fripturi
Garnitura de orez soté cu legume

Garnitura de orez soté cu legume

Se fierbe orezul in multa apa cu sare la foc mic pana cand bobul se poate strivi intre degete. Se

1 vot    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Cotlet de porc la tava in vin alb

Cotlet de porc la tava in vin alb

Mare filozofie nu-i. Se ia cotletul, se spala in apa rece si se aseaza in tava. Restul de ingrediente

5 voturi    4 comentarii
50 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Salate din oua

Oua umplute - colorate in turmenic Oua umplute - colorate in turmenic

In apa fiarta, adaugam turmenicul. In apa, adaugam ouale si le lasam aproximativ 30 minute, pana cand capata o culoare galbuie. Scoatem

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ton cu roşii marinate şi ouă fierte Ton cu roşii marinate şi ouă fierte

1. Fierbeţi ouăle 9 minute. Tăiaţi în cubuleţe roşiile, feliaţi mărunt ceapa şi tija de ţelină, tocaţi pătrunjelul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Cartofi frantuzesti