Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la fiert in apa cu sare.
In cazul sparanghelului normal, retezam cam un sfert din tulpina (pentru ca este lemnoasa) si apoi fierbem.
Sparanghelul este o leguma foarte frageda si din acest motiv timpul de preparare este foarte redus.
Dupa primul clocot putem incerca daca intra furculita si daca da atunci e gata. Scurgem de apa si asezam pe farfurie.
Separat incigem untul cu sarea intr-o tigaie.
Taiem oul fiert in felii.
Adaugam oul in farfurie langa sparanghel, turnam untul incins, o lingura de otet, adaugam piper si parmezan ras si portia de sparanghel mimoza e gata.
Servim cu paine prajita si eventual cu un supliment de sos de usturoi cu iaurt sau sos tzatziki ;)
Pofta buna!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii