autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

SPARANGHEL

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 500 gr sparanghel verde, 1 lingura de unt, 4 cepe de primavara,, tocate fin, 1/2 lingurita coaja, de lamâie rasa, 1 lingura zeama de lamâie, 1 lingura susan, prajit, putin, sare, piper negru, macinat, proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se cojeste si se spala sparanghelul sub jet de apa.
2. Se înlatura partea tare si se taie sparanghelul În bucati mici. Bucatile se pun într-o oala cu apa cu sare. Se fierb 8-10 minute pâna devin foarte moi.
3. Se ia o tigaie mare de teflon. untul si se adauga ceapa. Se prajeste un minut si apoi se adauga zeama de lamâie, coaja de lamâie rasa si bucatile de sparanghel.
4. Se mai prajeste 3 minute, dupa care se adauga sarea si piperul.
5. Când sparanghelul e facut, se pune pe un platou cald si se presara cu mult susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "SPARANGHEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Buchete de sparanghel cu somon

Buchete de sparanghel cu somon

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece,

6 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 500 gr sparanghel verde
  • 1 lingura de unt
  • 4 cepe de primavara,
  • tocate fin
  • 1/2 lingurita coaja
  • de lamâie rasa
  • 1 lingura zeama de lamâie
  • 1 lingura susan
  • prajit
  • putin
  • sare
  • piper negru
  • macinat
  • proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)