autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

SPARANGHEL

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 500 gr sparanghel verde, 1 lingura de unt, 4 cepe de primavara,, tocate fin, 1/2 lingurita coaja, de lamâie rasa, 1 lingura zeama de lamâie, 1 lingura susan, prajit, putin, sare, piper negru, macinat, proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se cojeste si se spala sparanghelul sub jet de apa.
2. Se înlatura partea tare si se taie sparanghelul În bucati mici. Bucatile se pun într-o oala cu apa cu sare. Se fierb 8-10 minute pâna devin foarte moi.
3. Se ia o tigaie mare de teflon. untul si se adauga ceapa. Se prajeste un minut si apoi se adauga zeama de lamâie, coaja de lamâie rasa si bucatile de sparanghel.
4. Se mai prajeste 3 minute, dupa care se adauga sarea si piperul.
5. Când sparanghelul e facut, se pune pe un platou cald si se presara cu mult susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "SPARANGHEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Buchete de sparanghel cu somon

Buchete de sparanghel cu somon

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece,

6 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Creveti: Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 500 gr sparanghel verde
  • 1 lingura de unt
  • 4 cepe de primavara,
  • tocate fin
  • 1/2 lingurita coaja
  • de lamâie rasa
  • 1 lingura zeama de lamâie
  • 1 lingura susan
  • prajit
  • putin
  • sare
  • piper negru
  • macinat
  • proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Spanac cu ciuperci