autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Spata de miel cu smochine

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2010

Ingrediente
Pentru 6 persoane:, , 1 spata de miel (1,5 kg), dezosata,, 600 g. ceapa tocata,, 4 lingurite de miere,, 2 lingurite de scortisoara,, 1 lingurita chimen,, 1 lingurita curcuma,, 1 lingura mustar,, 4 linguri ulei,, 1 lingurita de curry, , 500 g. de smochine, (proaspete sau congelate), 3 catei de usturoi, fin tocati,, 250 g. stafide,, 1 flacon de esenta de portocale, , 1 lingurita zahar brun,, unt(cat o nuca),, sare,, piper,, 2-3 linguri migdale

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

1.Cu o zi înainte:
Se inmoaie stafidele in esenta de portocale;
Se taie spata de miel cuburi şi se amesteca cu sare, piper, mustar,chimen, curcuma,cateii de usturoi si curry;
Se pune carnea astfel pregatita intr-un castron, se acopera cu folie si se tine totul la frigider peste noapte .
2.Intr-o tigaie mare, se pune uleiul si se caleste ceapa 6 minute.Se scoate pe o farfurie.In uleiul ramas, se pune carnea,se caleste 6 minute, apoi se adauga ceapa calita,apa cat sa acopere carnea, se acopera cu un capac si , pe foc mic, se fierbe 2h30\'.Daca este necesar, se completeaza apa si se fierbe pana cand carnea este patrunsa.
3.Intre timp, se pregatesc smochinele.Intr-o tigaie , se topeste untul, se pun smochinele si se adauga scortisoara, o lingurita de zahar brun, un praf de sare si mierea.Se fierb impreuna cca. 10 minute, apoi se pun peste carnea de miel cu 30 de minute inainte de a o lua de pe foc.
4.Preparatul se serveste cu cuscus amestecat cu stafidele macerate in esenta de portocale.Se decoreaza cu migdale intregi, care , in prealabil,se prajesc intr-o tigaie de teflon(fara grasime)
Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de miel cu smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paella cu piept de pui

Paella cu piept de pui

Se spala rosiile, ardeiul, ceapa si se toaca marunt, se toaca si cateii de usturoi si se pun intr-o

55 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Carnati traditionali de porc

Carnati traditionali de porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o

4 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Smochinele, scortisoara, mierea, curcuma -toate confera preparatului un iz oriental deosebit de gustos.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    ceva deosebit.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Foarte gustos! Eu am gatit o friptura de miel (pulpa) simpla de tot.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Combinatie indrazneata, dar tentanta, sunt sigura ca e delicioasa!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Da,intotdeauna combinatiile de carne si fructe sunt interesante, dar si gustoase.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Interesante combinatii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 1 spata de miel (1,5 kg)
  • dezosata,
  • 600 g. ceapa tocata,
  • 4 lingurite de miere,
  • 2 lingurite de scortisoara,
  • 1 lingurita chimen,
  • 1 lingurita curcuma,
  • 1 lingura mustar,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingurita de curry
  • 500 g. de smochine
  • (proaspete sau congelate)
  • 3 catei de usturoi
  • fin tocati,
  • 250 g. stafide,
  • 1 flacon de esenta de portocale
  • 1 lingurita zahar brun,
  • unt(cat o nuca),
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Smochinele, scortisoara, mierea, curcuma -toate confera preparatului un iz oriental deosebit de gustos.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU SOS DE SOIA