Ingrediente
Pentru 6 persoane:, , 1 spata de miel (1,5 kg), dezosata,, 600 g. ceapa tocata,, 4 lingurite de miere,, 2 lingurite de scortisoara,, 1 lingurita chimen,, 1 lingurita curcuma,, 1 lingura mustar,, 4 linguri ulei,, 1 lingurita de curry, , 500 g. de smochine, (proaspete sau congelate), 3 catei de usturoi, fin tocati,, 250 g. stafide,, 1 flacon de esenta de portocale, , 1 lingurita zahar brun,, unt(cat o nuca),, sare,, piper,, 2-3 linguri migdale
Dificultate: Medie | Timp: 3h
0 voturi
Mod de preparare
Se inmoaie stafidele in esenta de portocale;
Se taie spata de miel cuburi şi se amesteca cu sare, piper, mustar,chimen, curcuma,cateii de usturoi si curry;
Se pune carnea astfel pregatita intr-un castron, se acopera cu folie si se tine totul la frigider peste noapte .
2.Intr-o tigaie mare, se pune uleiul si se caleste ceapa 6 minute.Se scoate pe o farfurie.In uleiul ramas, se pune carnea,se caleste 6 minute, apoi se adauga ceapa calita,apa cat sa acopere carnea, se acopera cu un capac si , pe foc mic, se fierbe 2h30\'.Daca este necesar, se completeaza apa si se fierbe pana cand carnea este patrunsa.
3.Intre timp, se pregatesc smochinele.Intr-o tigaie , se topeste untul, se pun smochinele si se adauga scortisoara, o lingurita de zahar brun, un praf de sare si mierea.Se fierb impreuna cca. 10 minute, apoi se pun peste carnea de miel cu 30 de minute inainte de a o lua de pe foc.
4.Preparatul se serveste cu cuscus amestecat cu stafidele macerate in esenta de portocale.Se decoreaza cu migdale intregi, care , in prealabil,se prajesc intr-o tigaie de teflon(fara grasime)
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010
Foarte gustos!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Combinatie indrazneata, dar tentanta, sunt sigura ca e delicioasa!
Vekas (Chef de cuisine) , 29 martie 2010
Da,intotdeauna combinatiile de carne si fructe sunt interesante, dar si gustoase.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010
Interesante combinatii.