autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

SPATE DE MIEL CU COUSCOUS

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2009

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 2 bucati de spate de miel cu coaste,, ulei de masline,, 2 lingurite coriandru macinat,, 2 linguri coaja rasa de lamaie,, 2 ramurele de coriandru verde,, 400g.couscous(cus-cus),, 2-3 lamai

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se indeparteaza pielea si grasimea de pe spatele de miel.Se prajesc cele 2 bucati de spate de miel pe toate partile in 3 linguri de ulei de masline.Se face un amestec din 2 linguri ulei ,coriandru macinat si coaja de lamaie si se ung bucatile de carne cu acest sos.
2.Se preincalzeste cuptorul la 170*C.Se pun bucatile de miel pe o tava cu uleiul in care s-au prajit si se lasa sa se inabuse la cuptor timp de 10 minute.Se scoate tava, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 10 minute.
3.Couscous-ul se prepara dupa indicatiile de pe pachet.Se toaca ramurelele de coriandru foarte fin si se incorporeaza in amestecul de couscous.
4.Pe un platou se pune couscous-ul, peste el bucatile de carne , se stropesc cu zeama de lamaie si se garnisesc cu feliute de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "SPATE DE MIEL CU COUSCOUS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PULPE CU CARTOFI LA CUPTOR

PULPE CU CARTOFI LA CUPTOR

1.Se curata pulpele, se asaza in tava presarate cu delicat in putina apa cu ulei si se tin timp de

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Budinca de cartofi cu piept de pui

Budinca de cartofi cu piept de pui

Un preparat foarte gustos atunci cand nu stii ce sa faci cu pieptul de pui ramas de la un pui facut

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 2 bucati de spate de miel cu coaste,
  • ulei de masline,
  • 2 lingurite coriandru macinat,
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie,
  • 2 ramurele de coriandru verde,
  • 400g.couscous(cus-cus),
  • 2-3 lamai

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu baghete de dovlecei