Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs;ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt. Feliile de vinete se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline (nu exageraţi cu uleiul pentru că preparatul va deveni prea gras). Intr-o crăticioară se prăjesc cârnaţii tăiaţi. În tigaia în care am prăjit vinetele se pun 3 linguri de ulei şi, la foc mic, prăjim ceapa şi ardeii. Cînd acestea s-au înmuiat adăugăm roşiile cubuleţe şi vin. Lăsăm la fiert 10 minute. Adăugăm sare, piper, cimbru şi oregano.
Intr-un vas pentru cuptor se pun feliile de vinete (la fel ca în imagine), se acoperă cu amestecul de ardei şi roşii apoi se pun cârnaţii prăjiţi.
Vasul se pune în cuptorul preâncălzit la 180 grade C unde se lasă la copt 30-35 minute.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii