autor:

adriana gherman

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spetzofai

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 septembrie 2013

Ingrediente
- 2 vinete mari, - 1 cutie roşii cubuleţe în bulion (cutie de 400 g ), - 2 ardei galbeni, - 1 ardei roşu, - 1 ceapă, - 500 g cârnaţ picant, - 100 ml vin alb sec, - 60 - 80 ml ulei de măsline, - 1 linguriţă oregano, - 1 crenguţă de cimbru verde, -sare, -piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs;ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt. Feliile de vinete se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline (nu exageraţi cu uleiul pentru că preparatul va deveni prea gras). Intr-o crăticioară se prăjesc cârnaţii tăiaţi. În tigaia în care am prăjit vinetele se pun 3 linguri de ulei şi, la foc mic, prăjim ceapa şi ardeii. Cînd acestea s-au înmuiat adăugăm roşiile cubuleţe şi vin. Lăsăm la fiert 10 minute. Adăugăm sare, piper, cimbru şi oregano.
Intr-un vas pentru cuptor se pun feliile de vinete (la fel ca în imagine), se acoperă cu amestecul de ardei şi roşii apoi se pun cârnaţii prăjiţi.
Vasul se pune în cuptorul preâncălzit la 180 grade C unde se lasă la copt 30-35 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spetzofai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Nicu Ene , 05 august 2014

    Nu cred ca nu stiti, totusi....orice musaca de vinete, poate fi facuta cu vinete coapte, ca pentru salata, nu neaparat prajite in ulei. Mancarea este cel putin la fel de gustoasa, dar nu la fel de grasa. Presarati totusi cateva frunze de telina tocate marunt.

  • Nedea Andreea , 20 octombrie 2013

    arata fff bine,,,,,,,,o sa incerc si eu sa fac

  • Kara Duta , 01 octombrie 2013

    arata fff bine!

    • Tibi Haja , 01 octombrie 2013

      buuuun

    • George Boicu , 01 octombrie 2013

      la mancarea asta trebuier cel putin 2 ore la sala

    • Bacosca Valeria , 01 octombrie 2013

      bune

    • Micu Marcela , 01 octombrie 2013

      hmmmmmmmmmmmmm

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

      Interesanta!cred ca e tare buna!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 2 vinete mari
  • - 1 cutie roşii cubuleţe în bulion (cutie de 400 g )
  • - 2 ardei galbeni
  • - 1 ardei roşu
  • - 1 ceapă
  • - 500 g cârnaţ picant
  • - 100 ml vin alb sec
  • - 60 - 80 ml ulei de măsline
  • - 1 linguriţă oregano
  • - 1 crenguţă de cimbru verde
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

20 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

41 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Interesanta!cred ca e tare buna!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Sufleu de conopida cu piept de pui