autor:

adriana gherman

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spetzofai

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 septembrie 2013

Ingrediente
- 2 vinete mari, - 1 cutie roşii cubuleţe în bulion (cutie de 400 g ), - 2 ardei galbeni, - 1 ardei roşu, - 1 ceapă, - 500 g cârnaţ picant, - 100 ml vin alb sec, - 60 - 80 ml ulei de măsline, - 1 linguriţă oregano, - 1 crenguţă de cimbru verde, -sare, -piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs;ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt. Feliile de vinete se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline (nu exageraţi cu uleiul pentru că preparatul va deveni prea gras). Intr-o crăticioară se prăjesc cârnaţii tăiaţi. În tigaia în care am prăjit vinetele se pun 3 linguri de ulei şi, la foc mic, prăjim ceapa şi ardeii. Cînd acestea s-au înmuiat adăugăm roşiile cubuleţe şi vin. Lăsăm la fiert 10 minute. Adăugăm sare, piper, cimbru şi oregano.
Intr-un vas pentru cuptor se pun feliile de vinete (la fel ca în imagine), se acoperă cu amestecul de ardei şi roşii apoi se pun cârnaţii prăjiţi.
Vasul se pune în cuptorul preâncălzit la 180 grade C unde se lasă la copt 30-35 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spetzofai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Se curata ardeiul spalat de cotoare si samburi. Carnea tocata se amesteca cu o lingura cu orezul,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Se toaca ceapa si se pune la prajit, se adauga dovleceii taiati cubulete, morcovii taiati rondele,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu Ene , 05 august 2014

    Nu cred ca nu stiti, totusi....orice musaca de vinete, poate fi facuta cu vinete coapte, ca pentru salata, nu neaparat prajite in ulei. Mancarea este cel putin la fel de gustoasa, dar nu la fel de grasa. Presarati totusi cateva frunze de telina tocate marunt.

  • Fara foto

    Nedea Andreea , 20 octombrie 2013

    arata fff bine,,,,,,,,o sa incerc si eu sa fac

  • Fara foto

    Kara Duta , 01 octombrie 2013

    arata fff bine!

    • Fara foto

      Tibi Haja , 01 octombrie 2013

      buuuun

    • Fara foto

      George Boicu , 01 octombrie 2013

      la mancarea asta trebuier cel putin 2 ore la sala

    • Fara foto

      Bacosca Valeria , 01 octombrie 2013

      bune

    • Fara foto

      Micu Marcela , 01 octombrie 2013

      hmmmmmmmmmmmmm

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

      Interesanta!cred ca e tare buna!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 2 vinete mari
  • - 1 cutie roşii cubuleţe în bulion (cutie de 400 g )
  • - 2 ardei galbeni
  • - 1 ardei roşu
  • - 1 ceapă
  • - 500 g cârnaţ picant
  • - 100 ml vin alb sec
  • - 60 - 80 ml ulei de măsline
  • - 1 linguriţă oregano
  • - 1 crenguţă de cimbru verde
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

38 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Interesanta!cred ca e tare buna!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti Doina