autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Splina de porc la grill (gratar)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2010

Ingrediente
Ex. 3 buc.splina de porc, sare, dupa gust, putin unt sau ulei pentru uns gratarul si bucatile de splina inainte de a fi asezate pe gratar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Splinele se spala si se portioneaza dupa caz .Bucatile de splina se cresteaza usor la suprafata ,se tin 5 - 10 minute intr-un vas in care turnam putina apa si o lingura de otet ,dupa care se clatesc ,se sterg bine ,se ung cu putin ulei sau cu unt , se sareaza ,se condimenteaza dupa gust si se aseaza pe gratarul uns in prealabil cu unt sau ulei, la grill si se frig pe ambele parti. Splina este foarte sanatoasa si gustoasa daca este preparata in sange sau mediu… Se poate servi cu mujdei de usturoi sau alaturi de garnitura si salata preferata…
Daca ti-a placut reteta noastra "Splina de porc la grill (gratar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui la cuptor cu garnitura de orez

Pui la cuptor cu garnitura de orez

Se parleste carnea de pui la flacara, se curata si se spala.Se sterge bine cu prosoape de hartie

1 vot    2 comentarii
2h
Fripturi
Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de

5 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2014

    multumesc mult...

  • Fara foto

    Silvica Stefan , 10 iulie 2014

    este foarte buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Este gustoasa si foarte sanatoasa... Pentru cei care au anemie chiar este recomandata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      E gustoasa precis!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      E buna...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Incearca cu toata increderea...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Cand am sa gasesc in macelarie am sa incerc reteta ta, multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Este sanatoasa si tare gustoasa...N-o sa -ti para rau Elena ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Nu am mancat inca, dar la cum arata si ce se spune despre ea, cred ca am sa gatesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Iti multumesc mult Camelia pentru cuvintele frumoase si te asigur ca este delicioasa...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Ma numar si eu printre persoanele care nu au mancat splina niciodata. Dar am incredere intr-o gospodina desavarsita ca tine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Multumesc mult ...Astept vesti de la tine Jsabrina...

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Nu am mancat splina niciodata..dar o sa incerc reteta ta .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri ...Incercati sa pregatiti si n-o sa regretati alegerea facuta...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Nici eu nu am mincat dar ma gindesc ca trebuie sa fie bunnnn mai ales cu toate legumele din imprejur.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Ma numar si eu printre persoanele care nu au mancat pana acum splina de porc...Recunosc ca arata ,totusi,destul de bine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      nici eu nu am mancat....dar arata tare bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Este buna si se mai spune ca este si sanatoasa. Felicitari pentru reteta.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Interesant...nu ma-m gandit niciodata la un asemenea gratar...felicitari pentru reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Este tare gustoasa si sanatoasa...O sa-ti placa cu siguranta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Delicioase si foarte aromate. Aici in Orientul Mijlociu se gatesc foarte mult splinele de miel umplute cu frunza de patrunjel, usturoi zdrobit si ardei iute si date la cuptor; sunt foarte fine.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      N-am mancat niciodata, dar la cat de bine arata in farfurie ma gandesc ca e tare buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

22 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 buc.splina de porc
  • sare, dupa gust
  • putin unt sau ulei pentru uns gratarul si bucatile de splina inainte de a fi asezate pe gratar

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Miel de paste din insula Pserimos