autor:

ana catalina focsa

» » Spume si creme dulci

Spuma de capsuni

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
5 foi gelatina/55 g gelatina pudra, 500 g capsuni, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar, 250 g branza de vaci, 100 ml frisca, 10 frunze de menta tocate.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie jumatati sau sferturi. Se paseaza 300 g capsuni si se dau in fiert. Se iau de pe foc si se dizolva in ele gelatina foi sau pudra. Se inglobeaza treptat in compozitia de galbenusuri si se adauga apoi branza de vaci. Se lasa sa se raceasca o jumatate de ora. In compozitie se inglobeaza frisca batuta. Spuma se da la frigider 3 ore. Se scot portii pe farfurii, iar cu restu de capsuni si menta se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem

9 voturi    2 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Se bat albusurile bine de tot, adaugam zaharul si batem din nou albusurile. Capsunile le dam prin

10 voturi    9 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Simpla,gustoasa si racoritoare...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 foi gelatina/55 g gelatina pudra
  • 500 g capsuni
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 250 g branza de vaci
  • 100 ml frisca
  • 10 frunze de menta tocate.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Se spala ciresele si li se scot samburii, lasand zeama sa se scurga intr-un bol. Intr-un castron

8 voturi    9 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Simpla,gustoasa si racoritoare...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Budinca de chia cu ananas caramelizat Budinca de chia cu ananas caramelizat

Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite cu Nutella