autor:

Crystyna

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Spuma de caramel si ciocolata

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
Pt. 4 portii:, - 200g ciocolata alba, - 250ml frisca, - 1 plic intaritor de frisca, - 4 linguri suc (de preferat-de cirese sau zmeura), - 100g zahar, - 20g unt, - 5 linguri dulceata, - menta.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

1. Se rad cateva fire de ciocolata si se pun deoparte pt. ornat. Restul de ciocolata, se taie bucati si se topesc in bain-marie (pe abur). Se ia apoi, vasul de pe foc.
2. Se bate frisca si se adauga intaritorul. Se lasa sa se caramelizeze zaharul, intr-o cratita. Luati o lingura din zahar si puneti deoparte, pt. ornat. Se lasa la racit si se amesteca cu untul.
3. Dulceata, se amesteca cu sucul. Cu ajutorul a doua lunguri, se iau galuste din spuma de ciocolata si se aseaza pe farfurii de desert. Se inconjoara cu sosul format din suc.
4. Se orneaza cu firele de caramel puse deoparte, ciocolata rasa si frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet de lamaie aromat

Sorbet de lamaie aromat

Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu

15 voturi    10 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Orez dulce cu rodii (Arroz doce com romãs)

Orez dulce cu rodii (Arroz doce com romãs)

Incã o retetã cu rodii... De obicei la retetele dulci cu orez folosim acest orez "carolino".Este

3 voturi    6 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 portii:
  • - 200g ciocolata alba
  • - 250ml frisca
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 4 linguri suc (de preferat-de cirese sau zmeura)
  • - 100g zahar
  • - 20g unt
  • - 5 linguri dulceata
  • - menta.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

foarte buna cred ;o salvez si abia astept sa o incerc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Malabi cu fructe de padure Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Budinci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Pudding din panettone cu caramel si ciocolata