autor:

Crystyna

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Spuma de caramel si ciocolata

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
Pt. 4 portii:, - 200g ciocolata alba, - 250ml frisca, - 1 plic intaritor de frisca, - 4 linguri suc (de preferat-de cirese sau zmeura), - 100g zahar, - 20g unt, - 5 linguri dulceata, - menta.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

1. Se rad cateva fire de ciocolata si se pun deoparte pt. ornat. Restul de ciocolata, se taie bucati si se topesc in bain-marie (pe abur). Se ia apoi, vasul de pe foc.
2. Se bate frisca si se adauga intaritorul. Se lasa sa se caramelizeze zaharul, intr-o cratita. Luati o lingura din zahar si puneti deoparte, pt. ornat. Se lasa la racit si se amesteca cu untul.
3. Dulceata, se amesteca cu sucul. Cu ajutorul a doua lunguri, se iau galuste din spuma de ciocolata si se aseaza pe farfurii de desert. Se inconjoara cu sosul format din suc.
4. Se orneaza cu firele de caramel puse deoparte, ciocolata rasa si frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 portii:
  • - 200g ciocolata alba
  • - 250ml frisca
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 4 linguri suc (de preferat-de cirese sau zmeura)
  • - 100g zahar
  • - 20g unt
  • - 5 linguri dulceata
  • - menta.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

foarte buna cred ;o salvez si abia astept sa o incerc

Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Crema de vanilie