autor:

Crystyna

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Spuma de caramel si ciocolata

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
Pt. 4 portii:, - 200g ciocolata alba, - 250ml frisca, - 1 plic intaritor de frisca, - 4 linguri suc (de preferat-de cirese sau zmeura), - 100g zahar, - 20g unt, - 5 linguri dulceata, - menta.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

1. Se rad cateva fire de ciocolata si se pun deoparte pt. ornat. Restul de ciocolata, se taie bucati si se topesc in bain-marie (pe abur). Se ia apoi, vasul de pe foc.
2. Se bate frisca si se adauga intaritorul. Se lasa sa se caramelizeze zaharul, intr-o cratita. Luati o lingura din zahar si puneti deoparte, pt. ornat. Se lasa la racit si se amesteca cu untul.
3. Dulceata, se amesteca cu sucul. Cu ajutorul a doua lunguri, se iau galuste din spuma de ciocolata si se aseaza pe farfurii de desert. Se inconjoara cu sosul format din suc.
4. Se orneaza cu firele de caramel puse deoparte, ciocolata rasa si frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Unt de alune de padure

Unt de alune de padure

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca

7 voturi    7 comentarii
15 min
Spume si creme dulci
Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc, cam 10 minute. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 portii:
  • - 200g ciocolata alba
  • - 250ml frisca
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 4 linguri suc (de preferat-de cirese sau zmeura)
  • - 100g zahar
  • - 20g unt
  • - 5 linguri dulceata
  • - menta.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

foarte buna cred ;o salvez si abia astept sa o incerc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gem de afine