autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

spuma de ciocolata

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
400 gr de ciocolata amara superioara (2 batoane),cu continutul de cacao 60-70%, 8 oua, 1/2 pahar de rom, 1 portocala, 4 lingurite de cafea solubila (NESS), 1 varf de cutit de sare

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Taiati ciocolata in bucatele. Puneti-le in cratita. Faceti 1/2 ceasca de cafea foarte tare si turnati-o, impreuna cu romul, in cratita;
Puneti pe foc cratita, fie in bain-marie, fie pe o placa, la flacara foarte mica, lasati ciocolata la topit. Amestecati cu spatula, pentru ca sa se lege compozitia. Daca aceasta este prea groasa, adaugati-i putina apa;
In timp ce se topeste ciocolata, radeti coaja portocalei (numai partea superficiala a acesteia). Puneti jumatate din coaja in cratita si amestecati;
Spargeti ouale, punand galbenusurile intr-o salatiera si albusurile in cealalta. Bateti albusurile spuma (dupa ce le-ati pus sare), pana cand se intaresc bine;
Turnati ciocolata in prima salatiera, in care se afla ouale. Amestecati bine, pana cand obtineti o crema foarte omogena;
Turnati, apoi, aceasta crema peste albusuri si amestecati cu spatula, pana cand compozitia devine perfect omogena. Verificati bine, sa nu ramana particule de albus, sau sa nu fi ramas la fundul vasului ciocolata neamestecata;
O puteti rasturna intr-un castron mare, de compot;
Inainte de-a o baga in frigider, pudrati-o pe deasupra cu restul de coaja de portocala.Pregatiti spuma cu 5 ore - cel putin - inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de ciocolata

Spuma de ciocolata

Am descoperit ca nu-i bine sa decretezi lucruri, sa le zici ca adevaruri absolute despre tine ori

15 voturi    5 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Prăjitură cu spumă de ciocolată

Prăjitură cu spumă de ciocolată

Topesc ciocolata pe bain-marie, pun frişca şi amestec până se omogenizează. Nu fierbeţi! Torn

1 vot    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 gr de ciocolata amara superioara (2 batoane),cu continutul de cacao 60-70%
  • 8 oua
  • 1/2 pahar de rom
  • 1 portocala
  • 4 lingurite de cafea solubila (NESS)
  • 1 varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)