Spuma de ciocolata in straturi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 400 g frisca
  • 40 g zahar
  • 1 plic praf intaritor de frisca
  • 1 blat pandispan cu cacao (300g) si 4 linguri ciocolata rasa

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat. Se bat 125 ml. frisca. Se bate albusul bezea, cu zahar. Crema de galbenus se inglobeaza in ciocolata, se omogenizeaza apoi inauntru frisca si bezeaua. Restul de frisca se bate cu praf intaritor. Blatul se taie in straturi late de cca.1 cm, din care se taie apoi, cu buza unui pahar, cca.16 cerculete.

Se serveste in 4 boluri de desert se aseaza straturi alternative de crema, blat si frisca. Se orneaza cu ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare
Salata de pui cu telina si maioneza

Salata de pui cu telina si maioneza

Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...

Salata de pui cu telina si maioneza
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor