autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Spuma de ficatei de pasare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g ficatei de pasare, , 300 g unt moale (putin sarat), , 15 cl vin alb sec, , 3 linguri Porto (vin dulce), , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , sare, , piper macinat mai mare, , cateva boabe uscate de coacaze sau catina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati ficateii de pielite, spalati-i bine si puneti-i intr-o cratita impreuna cu vinul. Lasati-i sa fiarba incet, la foc mic, circa 7-8 minute. Scurgeti-i si puneti-i deoparte sa se raceasca.
Puneti ficateii reci in robotul de bucatarie, impreuna cu untul rupt bucatele, vinul dulce, nucsoara si putina sare si maruntiti-i, cu intreruperi, ca sa nu se incalzeasca, pana ce obtineti o pasta spumoasa omogena (de consistenta foie gras-ului). Mai gustati o data de sare si piper si repartizati spuma in 6 boluri, apasand-o bine. Acoperiti bolurile cu folie de plastic si tineti-le cel putin 10 ore la rece. Inainte de-a o servi, presarati deasupra piper macinat mai mare si fructele uscate si serviti spuma de ficatei cu paine de vatra, prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

• Carnea de vitel se taie in asa fel incat sa ramana cam de 1 cm grosime, se bate cu un tocator

106 voturi    10 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Rulada de curcan

Rulada de curcan

Pieptul de curcan se subtiaza astfel incat sa aibe grosimea de aproximativ 1.5 cm. Se sareaza pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g ficatei de pasare
  • 300 g unt moale (putin sarat)
  • 15 cl vin alb sec
  • 3 linguri Porto (vin dulce)
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • sare
  • piper macinat mai mare
  • cateva boabe uscate de coacaze sau catina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Barcute inamorate Barcute inamorate

Se spala,se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete apoi se taie ,pe lung,in 2 jumatati egale.Se indepartea miezul cu samburi,ajutandu-ne

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul oprind numai frunzele sanatoase apoi se spala in mai multe ape reci.Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
chiftele marinate