autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Spuma de ficatei de pasare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g ficatei de pasare, , 300 g unt moale (putin sarat), , 15 cl vin alb sec, , 3 linguri Porto (vin dulce), , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , sare, , piper macinat mai mare, , cateva boabe uscate de coacaze sau catina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati ficateii de pielite, spalati-i bine si puneti-i intr-o cratita impreuna cu vinul. Lasati-i sa fiarba incet, la foc mic, circa 7-8 minute. Scurgeti-i si puneti-i deoparte sa se raceasca.
Puneti ficateii reci in robotul de bucatarie, impreuna cu untul rupt bucatele, vinul dulce, nucsoara si putina sare si maruntiti-i, cu intreruperi, ca sa nu se incalzeasca, pana ce obtineti o pasta spumoasa omogena (de consistenta foie gras-ului). Mai gustati o data de sare si piper si repartizati spuma in 6 boluri, apasand-o bine. Acoperiti bolurile cu folie de plastic si tineti-le cel putin 10 ore la rece. Inainte de-a o servi, presarati deasupra piper macinat mai mare si fructele uscate si serviti spuma de ficatei cu paine de vatra, prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

• Carnea de vitel se taie in asa fel incat sa ramana cam de 1 cm grosime, se bate cu un tocator

106 voturi    10 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU MARAR

PIEPT DE PUI CU MARAR

Pieptul de pui se taie pe lat,se sareaza,se da prin marar,prin pesmet si se prajeste in ulei incins.

1 vot    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g ficatei de pasare
  • 300 g unt moale (putin sarat)
  • 15 cl vin alb sec
  • 3 linguri Porto (vin dulce)
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • sare
  • piper macinat mai mare
  • cateva boabe uscate de coacaze sau catina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui