autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Spuma de ficatei de pasare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g ficatei de pasare, , 300 g unt moale (putin sarat), , 15 cl vin alb sec, , 3 linguri Porto (vin dulce), , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , sare, , piper macinat mai mare, , cateva boabe uscate de coacaze sau catina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati ficateii de pielite, spalati-i bine si puneti-i intr-o cratita impreuna cu vinul. Lasati-i sa fiarba incet, la foc mic, circa 7-8 minute. Scurgeti-i si puneti-i deoparte sa se raceasca.
Puneti ficateii reci in robotul de bucatarie, impreuna cu untul rupt bucatele, vinul dulce, nucsoara si putina sare si maruntiti-i, cu intreruperi, ca sa nu se incalzeasca, pana ce obtineti o pasta spumoasa omogena (de consistenta foie gras-ului). Mai gustati o data de sare si piper si repartizati spuma in 6 boluri, apasand-o bine. Acoperiti bolurile cu folie de plastic si tineti-le cel putin 10 ore la rece. Inainte de-a o servi, presarati deasupra piper macinat mai mare si fructele uscate si serviti spuma de ficatei cu paine de vatra, prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tartă de cartofi

Tartă de cartofi

Pregătire aluat: Cartofii îi curătăm, îi punem la fiert, apoi îi zdrobim

18 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu orez

Piept de pui la gratar cu orez

Mai intai am taiat pieptul felii subtiri pe care le-am tinut 10 minute in marinata facuta din piper,

2 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g ficatei de pasare
  • 300 g unt moale (putin sarat)
  • 15 cl vin alb sec
  • 3 linguri Porto (vin dulce)
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • sare
  • piper macinat mai mare
  • cateva boabe uscate de coacaze sau catina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui lipicios cu lamaie