autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

spuma de fructe

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
3 albusuri, 450 g zahar tos, 450 g capsune, fragute sau zmeura, 15 ml rom

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa si se lasa sa se scurga bine. Se ia 150 g fructe cu 150 g zahar pentru un albus; se presara o jumatate din cantitatea de zahar lasindule 1/2 h. Albusurile se bat spuma se adauga tot zaharul cu romul, si se bate in continuare pina se intareste din nou. Apoi se adauga fructele macerate cu zaharul si se bat pina se intareste spuma sa nu cada de pe lingura. Spuma se pune in pahare si se serveste rece, se poate orna cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "spuma de fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de fructe

Spuma de fructe

Bananele se taie rondele si se paseaza cu mixerul. Se adauga caisele si inelele de grau si la final

1 vot    2 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Spuma de fructe de padure sau capsuni

Spuma de fructe de padure sau capsuni

Se sfarama bine fructele,se adauga albusurile si zaharul batandu-se cu mixerul pana se intareste

46 voturi    8 comentarii
25 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2010

    un desert usor si racoritor

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Un deliciu...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Este un desert minunat , pentru o vara fierbinte...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 450 g zahar tos
  • 450 g capsune
  • fragute sau zmeura
  • 15 ml rom

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
ciorba de pui cu legume

ciorba de pui cu legume

Se curata legumele se taie cubulete si se pun la fiert. Pieptul de pui de taie se se pune impreuna

6 voturi    4 comentarii
40 min
Supe de carne

vio (Chef de cuisine)

un desert usor si racoritor

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Prajitura fondanta de ciocolata