autor:

valentina ionita

» » , Prajituri, Spume si creme dulci

Spuma de fructe de padure sau capsuni

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
O cana zahar, o cana fructe, 3 albusuri, fructe pt ornat, piscoturi, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

46 voturi

Mod de preparare


Se sfarama bine fructele,se adauga albusurile si zaharul batandu-se cu mixerul pana se intareste compozitia ca o bezea.

Se tine putin la frigider sa se raceasca si se serveste in cupe de inghetata cu frisca, fructe deasupra sau piscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de fructe de padure sau capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura fina de ciocolata

Prajitura fina de ciocolata

1. Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de

9 voturi    3 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

1)Laptele condensat se pune la fiert 45 min. in oalã de presiune (eu l-am cumpãrat fiert).Se lasã

4 voturi    4 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Multumesc mult de tot...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Eu pun capsuni la congelator si am toata iarna pentru spume,creme,tarte si prajituri,iar capsunile puse la congelator sunt romanesti...Te asigur...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

      Dar din capsunile "din plastic" care exista in piete, magazine, nu iese spuma dorita. Eu pun la 1/2 zahar, 2 albusuri si 2 pahare sonda capsuni. Inclusiv frisca(la final). Adica, asa puneam. Lla tata la tara sunt capsuni foarte bune. Dar este in ordine a ta avand in vedere mutatiile genetice.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      E foarte buna!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Arat super bine. Cred k e super buna!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

46 voturi

Ingrediente

  • O cana zahar
  • o cana fructe
  • 3 albusuri
  • fructe pt ornat
  • piscoturi
  • frisca

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Deliciu cu zmeura